VanHaber - Van’da faaliyetlerini sürdüren Üvercinka Kültür,Sanat Akademi bünyesinde ‘Pandemi günlerinde Sanat ve Yaşam’ konu başlığıyla ödüllü resim yarışması düzenleniyor. Kurum tarafından yapılan duyuruda yarışmanın başvuru şartları ve yarışmaya ilişkin diğer detaylar açıklandı.

Van’da  kültür ve sanat alanında yaptığı etkinlik ve farklı sanat dallarında verdiği  kurslarla büyük beğeni toplayan Üvercinka Kültür Sanat Akademi , pandemi döneminde de çalışmalarını sürdürüyor.Pandemi nedeniyle sadece bireysel eğitimlerine devam eden  Üvercinka Kültür Sanat Akademi, koronavirüs pandemisi nedeniyle kısıtlama ve yasakların devam ettiği bu süreçte yurttaşların ilgisini sanata çekmek ve sanatsal üretimleri arttırmak adına ‘Pandemi günlerinde Sanat ve Yaşam’ başlığı ile ödüllü resim yarışması düzenliyor.

İlk Başvurular 7 Aralıkta

Kurumun wep sitesinden yapılan duyuruda yarışma başvurularının 07.12.2020 tarihinde başlayacağı kaydedildi. Son başvuru tarihinin 25 Aralık olarak belirlendiği yarışmaya gelen başvurular üç ayrı düzeyde değerlendirilecek. Yapılan duyuruya göre 04-14 yaş grubu arasındaki katılımcılar İlköğretim düzeyi için , 14-18 yaş grubu arasındaki katılımcılar Ortaöğretim düzeyi için ve 18 yaş üstü katılımcılar ise Yetişkin düzeyi için başvuru yapabilecek. Önbaşvurular i[email protected] adresine yapıldıktan sonra eserlerin kuruma bizzat teslim edileceği  belirtildi.

Sonuçlar 27 Aralık’ta açıklanacak

Katılımcı eserlerinin  35 cm x 50 cm’lik  kağıt üzerine serbest teknik yöntemiyle yapılması şartıyla  kabul edileceği aktarılan yarışmaya gönderilen eserlerin kurumun sergi salonunda ziyaretçilere açılacağı aktarıldı. Diğer taraftan eserlerin, kurum tarafından alanında uzman kişilerce oluşturulacak  juri tarafından son başvuru tarihinden sonra değerlendirileceği ve birincilerin 27 Aralık tarihinde   kamoyuna duyurulacağı açıklandı.

Katılım çağrısı yapıldı

Yurttaşların yarışmaya katılması yönünde çağrı yapan Üvercinka yönetim Kurulu, özellikle çocuklardan ilgi beklediklerini kaydetti. Çocukların ve gençlerin pandemi sürecinde evde sıkılmamaları ve ilgilerini sanata yönlendirmeleri amacıyla söz konusu çalışmayı gerçekleştirdiklerini aktaran yönetim kurulu,halkın bu süreçte sanatla olan bağını koparmaması için gayret gösterdiklerini belirtti. Yönetim Kurulu, son olarak tüm katılımcılara başarılar diledi.

Editör: TE Bilisim