VANEKSPRES HABER MERKEZİ - İSTANBUL

Vanlı Fatih Sarp kanal kanal gezerek Van'ın otlu peynirini, kovan balını, kavut, Van'a özgü murtuğa ve Van cacığı tarifi veriyor.

İstanbul’da  Van Kahvaltı Lounge "tüm gün Van kahvaltı" sloganını benimsemiş ve 300 kişilik mekan açan Sapr, Van'ı ve Van Kahvaltısını tanıtmaya devam ediyor ...

Yeni nesil Van kahvaltısı Türkiye gündeminde

Kahvaltının Yeni nesil Yüzü Fatih Sarp Dilerseniz gerisi İstanbul'da yaşayan Vanlı Sarp'tan dinleyelim.

 “2016 yılında İstanbul Avcılarda Van kahvaltı lounge salonu büyük bir açılışla İş Hayatına  giriş yaptık. Geçen süre zarfında Bir çok alanda spor, sinema, sanat camiasından bir çok ismi Van kahvaltı lounge'de ağırladık.

Televizyon kanalları sosyal medya fenomen Gazetelerde  Van kahvaltısının coğrafi ve kültürel özeliklerini Tanıtmaya devam ettik ve bundan büyük keyif aldım.  

Sarp, "Van kahvaltı daha çok çeşit ve lezzetli ürünlerden oluşabileceğini her gittiği yerde anlattım.

VAN İÇİN PROJELERİM VAR...

36 yaşındayım. Yeni nesil Van Kahvaltısına sahip çıkmaya davet ediyorum. Van ile ilgili çok büyük proje ve hayallerim var. En büyük hayalim Türkiye'nin en uzun caddesi İskele'de Van sofrası kurmak bunun yanında İstanbul yeni kapıda Van tanıtım günleri yapıp Van'ı ve Van kahvaltısını daha çok kişiye anlatıp ulaştırmaktır.  

Bunun yanında önemsediğim diğer bir projem ise Van Platinum İş adamları gecesiyle Van dışında yaşayan Vanlı iş adamlarını bir araya getirmektir. Bununla ilgili Vakıf ve STK'larla görüşmelerim devam ediyor.

2014 yılından sonra unutulmaya yüz tutmuş kahvaltı kültürünü en iyi şekilde tanıtıp Van'a ve Vanlıya bir nebze olsun fayda sağlamaktır. Bunu yaparken Van Kahvaltısının kurumsal bir kimliğe kavuşturulması yolunda Dernekleşme gibi bir düşüncemiz söz konusudur.

HEDEFİMİZ VAN'I VE KAHVALTIYI DÜNYA MARKASI YAPMAK

Bu sayede Van Kahvaltı mekanlarını sadece Van, İstanbul'da değil Türkiye’nin bir çok yerine taşımak gibi bir hedefimiz var.  Bizler yolun başındayız halen bayrağın gençlere teslim edilmesini bekliyoruz. Van Kahvaltısının dünya markası olmasının önünde bir engelin de olmadığını düşünenlerdenim.  

Son bir ay içinde Show Tv, Star Tv, Atv ve Fox gibi kanalarda Van'ı ve Van kahvaltısını dilimiz döndüğünce tanıtmaya çalıştık. Van'ı ve kahvaltıyı tanıtmaya devam edeceğiz.










Editör: TE Bilisim