VanEkspres - Olay Büyükçekmece'de Ekrem İncel'in yaşadığı villada meydana geldi.

Öğle saatlerinde villadan ayrılan, İncel ve ailesi saat 21.00 sıralarında döndüklerinde, bahçe kapısının açık olduğunu ve eşyalarının dağıtılmış olduğunu gördü.

Yatak odasını kontrol eden Ekrem İncel, dolap içinde bulunan çelik kasa ile çekmecelerde bulunan ziynet eşyalarının yerinde bulunmadığını fark etti. İncel, durumu site güvenliğine ve polise bildirdi. Kısa sürede olay yerine ulaşan Büyükçekmece İlçe Emniyet Müdürlüğü, Asayiş Şube Müdürlüğü ve olay yeri inceleme ekipleri bir süre villada inceleme yaptı.

Yapılan incelemede villayı soyan kişi ve kişilerin üzerinde sahte bir plaka takılı beyaz otomobille geldikleri ve soygunu gerçekleştirdikleri öğrenildi.

RADYO VE TELEVIZYONLARDA BAL SATISIYLA TANINAN EKREM INCEL'IN BUYUKCEKMECE'DEKI  VILLASI HIRSIZLAR TARAFNIDAN SOYULDU. INCEL, YAKLASIK 1.5 MILYON DOLARININ CALINDIGINI SOYLEDI. FOTO:MUSTAFA BAKIRHAN/ISTANBUL, (DHA)

Soygunda yaklaşık 1.5 milyon dolarlık para ve ziynet eşyası çalındığını söyleyen Ekrem İncel, şöyle dedi:

“Maddi ve manevi bir mağduriyetim var. Eşim ve çocuklarım manevi yönden zarar gördü. Saat 14.00 sıralarında burayı terk ettim. Saat 21.00'de döndüğümde evimin çeşitli yerlerinde kapıların kırık olduğunu, çelik kasamın ve evin çeşitli yerlerinde bulunan paralar ile ziynet eşyalarının çalındığını gördüm. Sonrasında hem sitenin sizde güvenliğine hem de polise haber verdim. Emniyet güçlerimiz büyük bir titizlikle çalışıyorlar. Önce Allah'a daha sonra emniyetimize güveniyorum.

Her evde her sokakta bir hırsızlık olayı yaşanmış. Para çalınıyor, ziynet eşyaları çalınıyor. Hırsızların uğrak yeri haline gelmiş. Biz buranın bir site olup olmadığını bilmiyoruz. Buranın bir mahalle olup olmadığını bilmiyoruz. Resmi olarak burasının bir mahalle olduğu ve bir site yönetiminin olduğu söyleniyor. Site yönetimi her ay bizden haraç alır gibi bir bedel alıyor. İnsanların ev taksiti olarak ödediği kredi miktarı kadar aidat ödüyoruz. Ama gelin görün ki burada olan bir hırsızlığı site yönetimi görmüyor.”

EKREM İNCEL KİMDİR?

Van doğumlu olup, ilk, orta ve lise öğrenimini Van'da tamamladıktan sonra İstanbul Üniversitesi'ni kazanarak, eğitimini sürdürebilmek için İstanbul'a yerleşmiştir. Ayrıca üniversite hazırlıkları yaparken Van'da düzenlenen liseler arası başarı ölçme sınavında 5.olarak dershanede ücretsiz eğitim hakkı kazanmıştır. İncel, o yaşlarda başarısını üniversite sınavında da göstererek İstanbul Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği ve Metalurji Malzeme Mühendisliği bölümünü kazanmış ve İstanbul'da hem çalışmış hemde üniversite eğitimini sürdürmüştür. Üniversiteyi başarıyla bitirdikten sonra bitirdiği bölümü yerine, küçük yaşlardan beri yapmış olduğu ticaret hayatını sürdürme kararı almıştır.

 İlk şahsi ticari adımını Van Kahvaltı Sofraları'nı kurarak atmıştır. (Fatih Vatan Caddesi, Beylikdüzü, Yeşilköy, Çatalca, Zeytinburnu, Yenibosna Basın Express şubeleri), devamında hayatında hiç deneyimi olmadığı bir sektöre yönelmiştir. Ticari hayatında da küçüklükten beri çokça uğraştığı arıcılık üzerine çalışmalar yapmış ve bunu medya sektörüne taşımıştır. Bal satışını ilk defa radyo, tv, gazete, dergi yoluyla reklam etmiş, bu reklamlarda da bizzat kendisi oynayarak kısa zamanda Türkiye'nin Bal Adamı olarak nam salmıştır.

Şu an bir çok radyo ve tv kanalı barındıran İncel, sanata ve sanatçıya her zaman değer vererek destek olmuştur.

Bunun yanında kendi yayın organlarında tüm misyon ve vizyonlar doğrultusunda ülke bütünlüğünü, hep önde tutmuştur.

Kendisi; din, dil, ırk ayrımı yapmayan hep barıştan, kardeşlikten söz eden insansever bir yapıya sahiptir.

 Bünyesindeki medya organlarının da temel hedefleri arasında "Ayrımsızlık" vurgusu yer almaktadır.

Bugünlerde İncel, medya, gıda ve inşaat sektörlerindeki firmalarıyla kamuoyuna hizmet vermenin mutluluğu ve gururunu yaşamaktadır.

Editör: TE Bilisim