ŞANLIURFA – Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde yaşayan Vedat Ataş, 10 Mart 2026 tarihinde dünyaya gelen oğluna, Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın adını verdi. Bu kararın ardından Ataş, Demirtaş’a bir mektup göndererek tercihinin arkasındaki nedenleri anlattı.
Mektubunda, Selahattin Demirtaş’ın yazdığı kitaplardan, adalet mücadelesinden ve insanlara yaklaşımından etkilendiğini belirten Vedat Ataş, oğlunun da Demirtaş gibi vicdan sahibi, neşeli ve halkına bağlı bir birey olarak yetişmesini arzuladığını ifade etti.

Ataş’ın mektubuna Edirne Cezaevi’nden yanıt veren Selahattin Demirtaş ise aileye teşekkür ederek yeni doğan bebeğe sağlık, mutluluk ve huzur dolu bir yaşam diledi.
Demirtaş, Vedat Ataş’a hitaben kaleme aldığı mektubunda, kendisini hem duygulandıran hem de onurlandıran mesajı aldığını belirterek teşekkür etti. Yeni doğan çocuğun uzun, sağlıklı ve huzurlu bir ömür sürmesini temenni eden Demirtaş, yapılan anlamlı jestin kendisi açısından sorumluluk duygusunu daha da artırdığını vurguladı.
Mektubunda, kendisine güvenen ve inanan insanların başını dik tutacak hizmetleri yapma fırsatı bulmayı umut ettiğini ifade eden Demirtaş, teşekkürlerini yineleyerek selam ve sevgilerini iletti. Demirtaş ayrıca, özgür günlerde bir araya gelebilmeyi temenni ettiğini belirterek mektubunu “S. Demirtaş” imzasıyla tamamladı.

Kaynak: Amida




