Akciğer ya da nefes borusundaki bazı hücrelerin aşırı ve kontrolsüz çoğalması sonucunda ortaya çıkan tümörler bu kanser türünü ifade etmektedir.

Söz konusu hastalığa dair en çok merak edilenlerden birisi akciğer kanseri evreleri olmaktadır. Bu evreler uluslararası araştırmalara göre dört evreden oluşmaktadır. Her bir evrede ortaya çıkan belirtiler ve hastaya yansımaları vardır.

Akciğer Kanseri Evreleri Nasıl Tespit Edilir?

Akciğer kanseri evreleri, 1. Evre, 2. Evre, 3. Evre ve 4. Evre olarak isimlendirilmektedir. Evreler belirlenirken birtakım kriterlere bakılmaktadır ve bunlardan ilki tümörün çapı ve yerleştiği yerdir. Tümörün çapı evre tespitinde büyük önem taşımakta, 2, 5, 8 cm gibi çaplarda ölçümler gerçekleştirilmektedir. Yine tümörün yerleşim yeri de önemlidir. Akciğerin köşesine ya da nefes borusuna yerleşmiş olması farklı değerlendirmelere neden olmaktadır.

Evrelerin anlaşılmasında ikinci kriter lenf bezlerinde yayılma olup olmadığıdır. Eğer lenf bezlerinde yayılma yoksa 1. Evre, yayılma varsa 2. Ya da 3. Evre düşünülebilir. Üçüncü kriter tümörün başka organlara yayılma yapmış olup olmamasıdır. Eğer kanser erken teşhis edilmez ise beyne, kemiğe, karaciğere, böbrek üstü bezlere ya da başka bölgelere dağılabilir. Bu da kanserin artık 4. Evreye geçmiş olduğu şeklinde yorumlanır.

Akciğer Kanseri Evreleri Hakkında Uzman Doktor

Akciğer kanseri evreleri, teşhisi, tedavisi, ameliyatları gibi bütün konularda Acıbadem Maslak Hastanesi Göğüs Cerrahisi kliniğinden hizmet alabilirsiniz. Dünya çapında uzmanlığa sahip profesyonel ekip en modern altyapılarla çalışmakta, detaylı teşhis ile evre tespitini başarıyla yaparak tedavi sürecini planlayabilmektedir. Dilerseniz https://www.akcigerkanseri.com/akciger-kanseri-evreleri/ linkinden daha detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

Editör: TE Bilisim