VanHaber - 26 Ekim Dünya Hasta Hakları günü nedeniyle, Özel Akdamar Hastanesinde yatmakta olan ve ayaktan tedavi için başvuran hastalara ve hasta yakınlarına ikramda bulunularak ‘hasta hakları’ konusunda bilgilendirme yapıldı.

Hastane Genel Müdürü Neval Özgökçe Özhan, Başhemşire Rojbin Tütüncü, Kurumsal Pazarlama Sorumlusu Aycan Tan, Hasta Hakları Sorumlusu Gülay Kaşak, Enfeksiyon Hemşiresi Şükran Yücel tarafından gerçekleştirilen ziyaretlerde, Polikliniklerde tedavi gören hasta ve hasta yakınlarına ziyaret ederek hasta haklarını gününü kutlayarak dezenfektan ve hasta hakları ile ilgili bilgilendirme broşürleri dağıtıldı.

Hasta Hakları Birim Sorumlusu Gülay Kaşak, hastaların en doğal hakkı olan sağlık hizmetini eksiksiz ve yüksek memnuniyet oranı ile alması için gayret gösteren bir sağlık kuruluşu olduklarını da ifade etti.

Hastane Genel Müdürü Neval Özgökçe ise “Her hangi bir sağlık kuruluşuna sağlık hizmeti almak için başvuran herkesin, hizmetten genel olarak faydalanma, eşitlik ilkesi içinde hizmete ulaşma, bilgilendirme, kuruluşunu seçme ve değiştirme, bilgi isteme, mahremiyet özeni, tedaviyi reddetme ve durdurma, sağlık hizmetini güvenli bir ortamda alma, dini vecibelerini yerine getirebilme ve saygınlık görme hakları vardır.

Bizlerde Özel Akdamar Hastanesi olarak hastalar için oldukça anlam ifade eden bu özel günde kendilerini ziyaret ederek hakları konusunda bilgilendirme yaptık. Zaten birimimizde de, hasta ve hasta yakınlarının memnuniyet ve şikâyetleri her daim değerlendiriliyor.”

​​​​​​







Editör: TE Bilisim