Aşılama yöntemi, yumurtanın yırtılması durumunda erkekten alınan spermin, ilaç veya iğne kullanılarak kadında yumurtanın gelişmesiyle birlikte rahim içine yerleştirilmesi ve iyileştirilmesi işlemidir. Kadın vücudunda sperm ve yumurta hücrelerinin döllenmesi beklenir. Aşı bilinenin aksine doğal bir yöntemdir ve bu yöntem; Tüp bebek İstanbul laboratuvar ortamında uygun hazırlama koşullarında gerçekleştirilir. Aşılama yönteminin aşamaları şu şekilde sıralanabilir: Hem erkekte hem de kadında kısırlığa neden olan faktörlerin belirlenmesi ve bu faktörlerin ortadan kaldırılmasına yönelik tedavi yöntemlerinin uygulanması yumurtalıkların hap, ilaç veya iğne ile uyarılması kadınlarda yumurta gelişiminin sağlanması.

Erkekten spermin alınması, İstanbul tüp bebek laboratuvar ortamında yıkanması ve döllenmeye hazırlanması işlemi spermin doğru zamanda rahme alınması işlemidir. Spermin hazırlanması yaklaşık 2 saat sürer. Laboratuvarda işlenen spermler özel bir kateter yardımıyla ağrısız bir şekilde rahime yönlendirilir. Sperm yumurtalıklarda gelişir ve buradan fallop tüplerine geçer. Bırakılan yumurtalarla çiftleşerek döllenme işlemi gerçekleşir. Başarılı döllenme sonucunda embriyo oluşur ve gebelik teşhisi konulabilir. Aşılama yönteminin başarılı olabilmesi için kadında en az bir fallop tüpünün açılması gerekir. Bu durumu değerlendirmek için rahim filmi muayenesi yapılmalıdır ve HSG olarak da bilinir.

Aşılama Yönteminde Başarı Oranı

Aşılama yönteminde başarı oranı çiftlere bağlı olmakla beraber %10-30 arasındadır. Gebelik başarısız olursa aşılama yöntemini tekrar edebilirsiniz. Daha detaylı bilgi için profdrhasmetmesutozsoy web sitemizi ziyaret ediniz.

Kaynak: https://www.profdrhasmetmesutozsoy.com/istanbul-tup-bebek-merkezi

Editör: TE Bilisim