VanHaber - Sağlık Bakanlığı’na bağlı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu, Beşeri İlaçlar Uluslararası Uyum Konseyi üyeliğine oy birliğiyle kabul edildi. Bakan Fahrettin Koca’nın açıkladığı gelişme ile Türkiye’nin dünyadaki aşı ve ilaç çalışmalarında aktif rol oynayacağını açıkladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu’nun Beşeri İlaçlar Uluslararası Uyum Konseyi üyeliğine kabul edildiğini duyurdu.Türkiye, Beşeri İlaçlar Uluslararası Uyum Konseyi üyeliğine kabul edilmesiyle birlikte dünyadaki ilaç geliştirme ve üretim süreçlerine dahil olacak.

TÜRKİYE AŞI VE İLAÇ ÇALIŞMALARINA KATILACAK
Bakan Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Bakanlığımıza bağlı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu, Beşeri İlaçlar Uluslararası Uyum Konseyi üyeliğine oy birliğiyle kabul edildi. Dünyadaki ilaç geliştirme ve üretim süreçlerinde Amerika (FDA) ve Avrupa Birliğinin (EMA) ilgili kuruluşlarıyla birlikte aktif rol oynayacağız” dedi.

Bakanlığımıza bağlı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu, Beşeri İlaçlar Uluslararası Uyum Konseyi üyeliğine oy birliğiyle kabul edildi.

DÜNYADAKİ İLAÇ GELİŞTİRME VE ÜRETİM SÜREÇLERİNDE Amerika (FDA) ve Avrupa Birliğinin (EMA) ilgili kuruluşlarıyla birlikte AKTİF ROL OYNAYACAĞIZ.

Editör: TE Bilisim