Merhaba değerli okuyucular,

Bügün, benim de uzun süredir kullandığım ve bir çoğunuzun bilmediğini düşünerek,

Güney Amerika'da yaklaşık beş buçuk milyon kilometrekarelik bir alanı kaplayan. BrezilyaPeruKolombiyaVenezuelaEkvadorBolivyaGuyanaSurinam ve Fransız Guyanası olmak üzere dokuz ülkenin sınırları içerisinde bulunan Amazon Ormanlarında yetişen ve ağacın boyu yaklaşık 50 metre civarında olan BREZİLYA CEVİZİ'ne ait ve belirtilen sayıdan fazlasını kullanmamak şartıyla, faydalarından bahsetmek istiyorum.

Ayrıca; bunun nerde ve nasıl temin edileceğini merak edenlere; önce en yakın kuruyemiş satıcılarından sorabilirsiniz. Bulunmaması durumunda internetten araştırıp ordan da temin edilebilir, ancak; piyasada kilosu 200,00.-TL  ile 600,00.-TL arasında değiştiğini hatırlatır, bu nedenle fiyatı iyi araştırmanız gerekmektedir.

Brezilya cevizi; bir Güney Amerika ağacı ve ağaçtan elde edilen yenilebilir tohumlara verilen addır. Brezilya, Kolombiya, Peru ve Venezüella'da yetiştirilen bu cevizler, Güney Amerika kıtasından ihraç edilmektedir. Son zamanlarda popüler hale gelen Brezilya cevizi, strese karşı oldukça etkilidir. Peki, Brezilya cevizi neye iyi gelir, nerelerde bulunur? İşte, Brezilya cevizi hakkında merak edilenleri aşağıda bilginize sunuyorum.

Brezilya Cevizinin Faydaları Nelerdir?

  • Yüksek oranda omega 3 içerir. Kolesterolü düşürür ve kalp sağlığını korur.
  • İçeriğinde yüksek miktarda selenyum bulunan Brezilya cevizi, antioksidan özelliği taşır.
  • İçerdiği antioksidanlar sayesinde birçok kronik hastalığa iyi gelmesiyle bilinir.
  • Stres, yorgunluk ve anksiyeteye karşı etkilidir. Vücuttaki iltihapları azaltır, toksinlerin atılmasına yardımcı olur.
  • Testosteron düzeyini yükseltir. Sperm sayısını, kalitesini ve hareketliliğini arttırır.
  • Vücuttaki serbest radikallerin ortadan kaldırılmasına yardımcı olur. Kanser riskini düşürür.
  • Brezilya cevizi, içeriğindeki selenyum sayesinde tiroid bezinin düzgün çalışmasına destek olur.
  • Yaşlanma karşıtı bir besin olan Brezilya cevizi, ciltteki kırışıklıkları azaltır. Cildin esnekliğini arttırır, parlaklık verir.
  • Cilt kuruluğu, egzama ve sedef hastalıklarına karşı da etkilidir.
  • Çinko eksikliğine iyi gelir.
  • Saç sağlığına iyi gelir. Saçlara parlaklık verir, kırılma eğilimini azaltır.
  • Erkek kellik tedavisinde de etkilidir. Brezilya cevizi, kalın tüylerin büyümesini teşvik eder.
  • Günde (en fazla) 5-6 Brezilya cevizi, günlük protein ihtiyacının karşılanmasına yardımcı olur. Bu sayede diyet ve vejetaryen menülerine eklenmesi gereken bir besindir.
  • Lifli yapısıyla uzun süre tokluk hissi verir. Bu sayede kilo vermeye destek olur.
  • Bağışıklığı güçlendirir, hastalıklara karşı direnç verir. Sindirim sistemini düzenler. 

Brezilya Cevizi Günde Kaç Tane Yenir?

Brezilya cevizi, sağlık açısından oldukça faydalı olsa da, aşırı tüketilmesi halinde zararlı etkileri ortaya çıkar. Bu yüzden Brezilya cevizi, günde 5-6 adetten fazla tüketilmemelidir.

Brezilya Cevizi Kilo Aldırır Mı?

Brezilya cevizinin karbonhidrat bakımından besin değeri düşüktür. Bol lifli bir yapıya sahip olan Brezilya cevizi, kilo vermeyi kolaylaştırır. Bir adet Brezilya cevizi 26 kalori değerindedir. 5 adet Brezilya cevizi ise yaklaşık 130 kaloridir.

Brezilya Cevizi Zararlı Mı?

Sağlık açısından faydalı olan Brezilya cevizinin, normal tüketilmesinde herhangi bir yan etkisi yoktur. Ancak her besinde olduğu gibi Brezilya cevizinin de aşırı tüketilmesi ciddi sonuçlara yol açabilir. Bu yüzden günde en fazla 5-6 adet tüketilmelidir.

Önemli Not: Ciddi kronik rahatsızlığı olanlar, düzenli ilaç kullananlar, hamileler, emziren anneler ve alerjik bir bünyeye sahip olan kişiler, Brezilya cevizi tüketmeden önce mutlaka doktora danışmalıdır.

VanEkspresi ailesi olarak sağlıklı günler diler, saygılar sunarız.

(Kaynak lezzet.com.tr)

Editör: TE Bilisim