Cinsel sağlık sorunları bireylerin cinsel birleşim sırasında tam olarak istedikleri hazzı alamamaları olarak tanımlanır. Çiftler cinsel ilişki sırasında cinsel dürtülerin hepsinin bir yanıt mekanizma döngüsüne girerek hareket etmelerini sağlar. Haz mekanizması, uyarılma mekanizması, dürtü mekanizması ve istek mekanizması aynı anda çalışır. Ancak bu dengenin bozulması cinsel sağlık sorunlarına neden olabilir.

Cinsel sağlık sorunları bazen psikolojik bazen de fiziksel problemlerden dolayı ortaya çıkabilir. Cinsel sağlık sorunları kadınlarda erkeklere oranla daha sık yaşanır. Cinsel sağlık sorunları birçok insanda görülür. Ancak genel olarak bu konu hakkında yardım almak ve konuşmaktan çekinir ve utanırlar. Cinsel sağlık sorunlarının tedavisi bulunuyor. Bu nedenle uzman bir hekim tarafından gerekli muayeneleri olmanız gerekir.

Cinsel sağlık sorunları kadınlara oranla erkek bireylerde daha az gözlenir. Erkek bireylerde cinsel sağlık sorunları her yaş skalasında yaşanabilir. Ancak yaş ilerlemesi ile birlikte cinsel sağlık sorunları daha sık gözlenir. Erkeklerde en sık görülen cinsel sağlık sorunları arasında; boşalma sorunları, isteksizlik ve sertleşme sorunlarıdır.

Bu gibi problemlerin tedavisi mümkündür. Cinsel sağlık sorunları psikolojik etkenler veya fiziksel etkenler neticesinde ortaya çıkabilir. Erkeklerde görülen cinsel sağlık sorunlarına bazen yiyeceklerde fayda gösterebilir. Erkeklerde en çok görülen cinsel sağlık sorunu sertleşmedir. Bunun için sertleşmeye iyi gelen gıdalar vardır.

Ancak böyle bir problem yaşıyorsanız uzman bir hekime danışmanız daha doğru olur. Ancak sertleşme sorununa iyi gelen yiyecekler aracılığı ile de bu sorundan kurtulabilmeniz mümkündür. Sertleşmeye iyi gelen yiyecekler; ananas, deniz mahsulleri, incir, ceviz, acı biber gibi yiyecekler sertleşmeye iyi gelen yiyecekler arasında yer alır. Erkekler cinsel sağlık sorunlarından korunmak için altta yatan sebebe göre önlem almalıdır.

Kadın bireylerde cinsel sağlık sorunları daha sık yaşanır. Kadınlarda en sık yaşanan cinsel sağlık sorunları; isteksizlik, orgazm problemleri ve cinsel birleşim sırasında ağrı meydana gelmesidir. Kadınların bu gibi problemler yaşadığı taktirde mutlaka uzman bir doktora danışması gerekir.

Cinsel İsteksizlik Nedenleri

Cinsel isteksizlik fiziksel ve psikolojik nedenlerden ötürü ortaya çıkabilir. Cinsel sağlık sorunları kadınlarda daha sık gözlemlenir. Cinsel isteksizlikte bu sorunlardan biridir. Cinsel isteksizlik genel olarak psikolojik nedenlerden ötürü ortaya çıkar. Cinsel isteksizlik nedenleri; cinsellik ile alakalı kaygı ve utanma duyguları, cinsel birleşmenin yapılamaması, cinsel birliktelik esnasında kasılmalar, cinsel birliktelik esnasında ağrı durumları yer alır.

Erkeklerde cinsel isteksizlik nedenleri; sertleşme problemleri ve erken boşalma ya da boşalma esnasında zorluk çekme yer alır. Kadınlarda cinsel isteksizlik nedenleri ise; orgazm sorunları ve uyarılmada yaşanan sorunlar yer alır. Bunun yanı sıra çiftlerin birbiri ile uyumsuzlukları cinsel sorunlara yol açar.

Cinsel İsteksizlik Tedavisi

Cinsel birleşim herkesin gereksinim duyduğu dürtüler arasında yer alır. Üremenin devam edebilmesi için cinsellik şarttır. Ancak bazen cinsel sağlık sorunları her yaştan kadın ve erkek bireylerde görülebilir. Bu durum kişiyi ruhsal olarak sıkıntıya sokar. Ancak cinsel sağlık sorunlarının tedavisi bulunuyor.

Uygulanacak olan tedavide ilk olarak çiftlerin birbirlerini anlayışla karşılaması gerekir. Cinsel isteksizlik tedavisi altta yatan nedene bağlı olarak psikolojik ve ilaç tedavisi şeklinde uygulanır. Psikolojik etkenlerden kaynaklanan cinsel isteksizlik tedavisi için; cinsel terapi, fiziksel egzersizler ve aile terapisi uygulanır.

Editör: TE Bilisim