Diş taşı aynı zamanda halk arasında tartar olarak da bilinmektedir. Dişlerde sertleşen plak ve mineral birikim sonucunda uzun süre temizlenmediği zaman dik taşı oluşmaktadır. Ve çoğunlukla dişlerin büyük bir kısmını kaplayarak diş eti çizgisine kadar yayılabilmektedir. Dişlerin arasına ve arkasına yerleşen diş taşları belirli aralıklarda temizlenmediğinde bir süre sonra bu bölgelerin kahverengi veya sarı renge dönmesine neden olmaktadır.

Dişleri diş taşından korumanın tek ve en etkin yolu diş taşı temizliği uygulamalarıdır. Her ne kadar evde yapılan bakımlarla diş taşı temizliği yapılıyor olsa da en doğru ve en güvenilir diş taşı temizleme uygulamaları Uzman Diş Hekimleri tarafından yapılmaktadır.

Diş taşı temizliği nasıl yapılır

Diş taşı temizliği nasıl yapılır diye merak eden tüm hastalar için öncelikli olarak bilinmesi gereken en önemli detay bu uygulamanın oldukça kısa süren acısız bir uygulama olduğudur. Klinik ortamında yapılan diş taşı temizlemelerinde bazı özel aletler kullanılmaktadır. Dişlerimizin arasında oluşmuş olan tüm birikintiler bu özel aletler yardımıyla tek tek temizlemektedir. Temizleme işleminin ardından yapılan bir polisaj uygulaması ile diş taşı oluşumu geciktirmektedir.

Diş taşı temizliği diş sağlığı için önemli bir uygulamadır. Bu nedenle diş taşı temizliği zararlı mıdır sorusu hiçbir bilimsel kaynakta yer bulunmamaktadır.

Klinik ortamında en etkili diş temizleme yöntemleri için Prof Dent Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği ile iletişime geçebilir ve hemen randevu alarak diş taşı temizliği yaptırabilirsiniz.

Editör: TE Bilisim