Edremit Belediyesi, Van Valiliği Milli Emlak Müdürlüğü’nün kararıyla Van İl Sağlık Müdürlüğü’ne tahsis edilen ve atıl durumda bulunan yapıyı baştan aşağı yeniledi. Tadilatı tamamlanan Elmalık Aile Sağlık Merkezi düzenlenen törenle hizmete açıldı. Açılışa Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Mahmut Sünnetçioğlu, Halk Sağlığı Başkanı Dt. Şebnem Kartal, AK Parti Edremit İlçe Başkanı Sezer Bayramoğlu, Edremit İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Oflas, katıldı. 

Açılış kurdelasının kesimi öncesi merkez ile ilgili açıklamalarda bulunan Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, Yeni mahalle ve Elmalık’a hizmet verecek merkezin hayırlı olması temennisinde bulundu. Başkan Say, sağlık merkezini imece usulüyle dedikleri bir yöntemle tadilatını gerçekleştirdiklerini sözlerine ekleyen Başkan Say, “Özelikle pandemi sürecinde önemli bir ihtiyaç olan aile sağlık merkezimizi bugün halkımızın hizmetine açıyoruz. Edremit ilçemize, Elmalık ve Yeni Mahalelerimize hayırlı olsun. Bu merkezimiz sadece bu iki mahallemize değil çevresine de sağlık dağıtacak” dedi.

Van İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Mahmut Sünnetçioğlu, da Van Valiliği Milli Emlak Müdürlüğü’nün kararıyla Van İl Sağlık Müdürlüğü’ne tahsis edilen binanın Edremit Belediyesi tarafından tadilatı yapılarak hazır hale getirildiğini belirtti. Sağlık Bakanlığımızın oluru ile 2 birimlik Aile Sağlık Merkezi olarak hizmete açıldığını vurgulayan Doç. Dr. Sünnetçioğlu, “A grubu hizmet kalitesinde hizmet verecek olan Aile Sağlık Merkezimiz 4012 vatandaşımıza burada 2 aile hekimi, 2 aile sağlık çalışanı, 1 hemşire, 1 ebe, 1 enjeksiyon 1 temizlik personelinden oluşmaktadır. Merkezimizin ilçemize hayırlı olmasını diliyorum. Bu anlamda buranın bu hale gelmesinde en büyük emeği olan Edremit Belediye Başkanımız Sayın İsmail Say’a şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı. 

Başkan Say ve beraberindekilerin, sağlık merkezini gezerek, merkez ile ilgili bilgiler almasının ardından program sona erdi.

Editör: TE Bilisim