ABA Terapisi Kaliforniya Üniversitesi'nde bir psikolog tarafından geliştirilen ve otizmli çocukların eğitimlerinde kullanılan bir yöntemdir. Otizmli çocuklarla birlikte davranış problemi yaşayan çocukları da uygulanabilen ABA Terapisi ile çocukların normal yaşantılarını idam ettirebilecekleri yetkinlikleri kazanması sağlanmaktadır. Bu nedenle en erken yaşlarda de yoğun bir şekilde alınan ABA terapileri Otizmli çocukların ileriki yaşamları için çok önemli bir gerekliliktir.

Erzurum ABA terapiler için Paylaşım Özel Eğitim Kurumu ile iletişime geçebilirsiniz. ABA klinik olarak faaliyet gösteren bu tedavi merkezinde ABA terapileri özel olarak uygulanmaktadır. Otizmli çocuklarımızın özel bir eğitim alması ile birlikte değişim ve gelişimlerini takip edebilmek ve onların kendi yaşamlarında kendilerine yatabilecek bir birey olmasını sağlayabilmek adına Paylaşım Özel Eğitim Kurumu tarafından sunulan tedavi yöntemlerini değerlendirebilirsiniz.

Paylaşım Özel Eğitim Kurumu

Erzurum otizm tedavisi denildiğinde ön plana çıkan Paylaşım Özel Eğitim Kurumu bünyesinde ABA terapi ile birlikte DIR 201 Floortime eğitimi verilmektedir. Bu geliştirilmiş program kapsamında down sendromu, dikkat eksikliği ve hiperaktivite, duygusal ve dürtüsel sorunlar, otizm Spektrum bozukluğu, dil ve konuşma bozukluğu gibi sorunların tedavisi mümkündür. DIR Floortime tedavisi otizm için bir umut olarak görülmektedir. Çocuklar ile iletişim kurmaya yönelik yapılan bu tedavi sayesinde aileler otizmli çocukları ile etkili iletişim içerisinde olabilmektedir. Tedavi detayları hakkında bilgi alabilmek için Paylaşım Özel Eğitim Kurumu ile görüşme sağlayabilirsiniz.

Editör: TE Bilisim