Kişilerin tedavi olmak amacı ile bir ülkeden başka şehirlere ya da ülkelere tedavi olmak amacıyla seyahatine sağlık turizmi deniyor. Kültürel ve tatil amaçlı yapılan her türlü gezi ve seyahatin adı olan turizm bilindik bir kavramdır. Son dönemlerde özellikle ülkemizi sağlık turizmi adı altında binlerce kişi ziyarete geldi ve şifa bularak ülkelerine döndüler.

Bunun geri dönüşleri çok daha başarılı bir şekilde gerçekleşti ve daha fazla kişi gelmeye başladı. Binlerce kişi, hayati önem taşıdığından dolayı sağlık turizmi turlarını tercih ediyor. Ve bu tarz turların önemi her geçen gün daha fazla artıyor.

Sağlık Turizmi Yapabilme Şartları

Eper kişiler sağlık turizminden faydalanmak isterlerse yaşıyor olduğu ve gitmek istediği ülkelerde sağlık turizmi yapan turizm acenteleri ile görüşmesi gerekir. Bu tür turizm acenteleri ya da tur şirketleri yardımı ile tüm evrak işlemlerini doğru ve konforlu bir şekilde yapabilir ve şartları uygun olan ülkelerin sağlık hizmetlerinden yararlanabilirsiniz.

Turizm acentelerinin sağlık turizmi yapabilmeleri için bazı temek özellikleri taşıması gerekir. Şirket ana sözleşmesi ve ana faaliyet kollarında sağlık turizminin de muhakkak yer alması gerekmektedir. A grubu seyahat acentesi olması da en önemli şartlardan biridir. Uluslararası sağlık turizmi yetki belgesine sahip olması da gerekiyor. En az iki yabancı dil için müşteri alt yapı sistemlerinin varlığına sahip olması gerekir. Uta Tur şirketinden sağlık turizmi alanında her türlü hizmeti alabilirsiniz.

Sağlık Turizminde Türkiye’nin Rolü

Turizm deyince Türkiye en çok tercih edilen ülkeler arasında yer alıyor. Sağlık turizmi konusunda da Türkiye rüştünü ispat etmiş bir ülkedir ve birçok hizmeti ile tam not almıştır. Sağlık turizmi konusunda birçok kişi gelişmiş ya da gelişmekte olan ülkeleri tercih eder. Türkiye özellikle şifalı suları ve termal otelleri ile birçok ülkeyi kendine çekiyor.

Son dönemlerde, Arap kökenli vatandaşların saç ekimi, estetik operasyonlar ve diş estetiği gibi alanlarda akın akın ülkemize sağlık turizmi amacıyla gelmeleri ülke turizmini bir hayli canlandırdı. Sadece yurtdışı olarak da düşünmemek gerekir. Çünkü yurt içinde de bir çok kişi farklı sebeplerden sağlık turizmine dahil olmaktadır.

Kimler Sağlık Turizmini Tercih Eder?

Kişinin yaşadığı ülkede yeterli sağlık alt yapısı ve ekipmanı bulunmuyorsa, profesyonel insan kaynağı yeterli değilse ve tedavi için çok fazla süre beklenmesi gerekiyorsa sağlık turizmi yapılabilir. Ayrıca sağlık sigortası kişiye kendi ülkesinde tedavi imkânı tanımıyorsa, hastalığı ve tedavisi gereği kişi farklı bir iklimde bulunması ve farklı bir ülkenin fiziksel ve coğrafi özelliklerinden faydalannak için sağlık turizmini tercih edebilir. Sizin de sağlık turizmi yapmanızı gerektirecek bir hastalık ya da tedavi durumunuz bulunuyor ise Uta Tur hizmetlerinden yararlanabilirsiniz.

Editör: TE Bilisim