Türkiye'nin en büyük 3. sendikası arasında bulunan ve Sağlık ve Sosyal Hizmetler iş kolunda 200 bine yakın üyesi ile  Türkiye'nin en büyük sendikası olan  Hak-İş'e bağlı Öz Sağlık-İş sendikası bugün düzenlediği twitter etkinliği ile adeta sosyal medyayı salladı.

ÖZ Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Devlet Sert'in son günlerde kamu işçilerinin yaşadığı mağduriyetlerin sona ermesi için gösterdiği özveri kamuoyunda büyük yankı uyandırmaya devam ediyor. 

Kamuda 696 sayılı KHK ile kadroya geçen yüz binlerce işçinin yaşadığı tayin-becayiş, zorunlu emeklilik, günlük düşük brüt ücretler, mezuniyet farkı ve ek ödeme gibi birçok önemli konuda kamuoyunda gündem oluşturan, sorunların çözümü noktasına taşın altına elini koyan ÖZ Sağlık-İş sendikası adeta 696 KHK'lı işçilerin tüm yükünü omuzlamaya hazır.

Basın açıklamaları, üst düzey ziyaretler, sosyal medya etkinlikleri, çalıştay gibi önemli etkinlikleri art arda gerçekleştiren Öz Sağlık-İş sendikası işçilerin de teveccühünü kazanmaya devam ediyor.

Bugün sosyal medyada büyük bir organizasyona imza atan yetkili sendikanın düzenlediği hashtag çalışması sosyal medya devi Twitter'da kısa sürede trend topic oldu. Binlerce beğeni, yorum ve paylaşımın yapıldığı etkinlikte #KHK696lılarKonuşuyor hashtag'ı kullanıldı. 

Kamuda yıllarca asgari ücretle taşeron firmalarda adeta sefalete sürüklenen işçilerin 696 sayılı KHK ile yeni bir sefalete mahkum edilmesine göz yummak istemeyen Öz Sağlık-İş sendikası ve yüz binlerce üyesi bugün adeta sosyal medyada gündemi salladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sağlık Bakanı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı ve Hazine ve Maliye Bakanlarını da paylaşımlarına etiketleyen yüz binlerce sendika üyesi işçi, sosyal medyanın gündeminden düşmedi.

İŞTE SOSYAL MEDYAYI SALLAYAN O TWİTLER;   

•Kamudaki işçilerin sahip olduğu tüm haklara 696 KHK’lı işçiler de sahip olmalı.
#KHK696lılarKonuşuyor 

•Sürekli işçilerin sahip olduğu haklara ulaşıncaya kadar talep etmeye devam edeceğiz.
#KHK696lılarKonuşuyor 

Editör: TE Bilisim