Saç ekimi maliyetlerini etkileyen değişkenler nelerdir? Saç ekimi maliyetini etkileyen faktörler arasında kullanılan teknik, kaç ünite kullanılacağı ve taşınacak alanın büyüklüğü yer almaktadır. Ayrıca etkinliği gerçekleştirecek hekim grubunun deneyim ve bilgisi de ekim maliyetlerinin belirlenmesinde etkin derecede rol alır.

Saç Ekiminin Artıları ve Eksileri

İşlemin yapılması için ilk koşul, saç dökülmesinin durmuş olması gerekir. Dökülme kadın ve erkekte farklı şekilde kendini gösterdiğinden cinsiyet bu işlemin başarısını etkileyen bir diğer faktördür: Kadınlarda saç dökülmesi belirli bölgelerde yoğunlaşırken bu bölgelerde saçlı deriye yayılır ve tüm büyümeyi durdurabilir.

Ayrıca, kadınlarda saç yoğunluğunu artırmak ve ekim için saç köklerinin kullanılabilirliğini azaltmak söz konusu olduğunda, saçınızın her bölgesi aynı şekilde tepki vermeyecektir. Tüm bu nedenlerle, çoğu erkek iyi aday olsa da alopesi yara izleri gibi küçük, tanımlanmış alanları etkilemediği sürece aynı şey kadınlar için geçerli olmayacaktır. Ayrıca saç ekimi fiyatları kişilerin bütçesini zorlamaz.

Son olarak, kılcal damar yoğunluğunun daha fazla olduğu bir görüntü sunduğundan, sonuçların koyu ve kalın veya kıvırcık saçlı hastalarda çok daha görünür olduğu belirtilmelidir. Ekim işlemleri için Neo Hair Transplant sitesine de ayrıca göz atabilirsiniz.

Deneyimli Saç Ekimi İşlemi

Saç ekimi oldukça deneyimli ve eğitimli bir cerrah ve ekip tarafından yapılmalıdır; aksi halde müdahalenin başarısını etkileyebilecek birçok faktör vardır. Hem foliküler ünite ekstraksiyon tekniği hem de reimplantasyon öncesi tedavi, implantasyondan önce ve sonra mümkün olan en yüksek sağkalımı sağlamak için gereklidir. Ayrıca ekilen saç kökleri doğru sayıda, doğru yere ve belirli estetik kriterlere göre yerleştirilmezse ve yeni saç tamamen doğal görünmüyorsa sonuçlar hiç de hoş olmayabilir.

Saç Ekiminde Gerçekçi Hedefler

İyi bir uzman, gerçekçi olmayan beklentilerin olmaması adına kişileri doğru bilgilendirmelidir. Erkeklerde, yeniden yükleme, boyuttaki artışa ve donör foliküler ünitelerinin yeterli mevcudiyetine bağlı olacaktır. Ayrıca saç ekim kliniği ile başarılı sonuçlar elde edilir.

Kullanılan tekniğe bağlı olarak seans başına 1.000 ila 5.000 ünite gerekebilir ve iyi sonuçlar için ideal saç yoğunluğu cm2'de 30 ila 90 foliküler ünite arasında olmalıdır. Strip çıkarma tekniği (FUT veya FUSS) çok yaygın dökülmesi olan erkeklerde kullanılabilir ve FUE ile kombinasyon halinde bile lateral folikül elde edilebilir ancak tüm alopesi alanını eşit olarak kaplaması beklenemez.

Saç ekimi bir ameliyattır. Kılcal implant, lokal anestezi altında yapılan cerrahi bir işlemdir, bu nedenle ağrılı değildir. Ancak küçük yara izleri gibi iltihaplanma veya enfeksiyon gibi komplikasyonlar ameliyattan sonra gelişebilir ve implantın yerleştirildiği bölgede ağrıya neden olabilir. Ancak, bu sık sık olmaz.

Ayrıca çoğu durumda ekilen foliküler saçların ameliyattan iki veya üç hafta sonra azaldığını da bilmelisiniz. Fakat hiçbir durumda bu bir korku sinyali olmamalı ve hasta için bir şok olduğunu varsaymamalıdır, çünkü üç ay gibi kısa bir süre sonra yeni kıl kökleri büyüyecek güçlenecektir. Ekim işlemleri için Neo Hair Transplant sitesine de ayrıca göz atabilirsiniz.

Formun Üstü

Formun Altı

Editör: TE Bilisim