Koronavirüs sürecinin başladığı dönemde, alınan kurallara uyan ve vaka sayısında en az iller sıralamasına giren Van, aşılama konusunda aynı hassasiyeti göstermemiş ve geride kalmıştı. Ancak son dönemde yapılan çağrılara karşılık veren Van'da, ilk doz aşılama oranı da yüzde 70'in üzerine çıktı ve Van sarı kategoride yer aldı. Şimdi ki çabalar ise, Van'ın aşı oranını arttırmak ve mavi kategoride yer almasını sağlayarak, riski küçültmek. Son zamanlarda aşı ile ilgili yapılan çağrılardan birisini de Van Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı İbrahim Şahin yaptı. Şahin, “Aşı olmak, topluma karşı bir sorumluluktur” dedi.


Halkın aşı konusunda bilinçlenmesi ve aşılanma oranının yükselmesi için gerek resmi ağızlardan gerekse STK başkanları tarafından yapılan çağrılar sonuç vermeye başladı.Van’da aşılanma oranı yüzde 70'in üzerine çıktı.
Halkın aşıya karşı olan ön yargısını kırmak ve bunu minimize etmek amaçıyla yetkili merciler tarafından yapılan çalışmalar da hız kesmeden devam ediyor.
Bu anlamda bir çağrı da Van SMMMO Başkanı İbrahim Şahin’den geldi. Şahin, yaptığı çağrıda: “Aşı olmak, topluma karşı bir sorumluluktur. Kendisine karşı, anne-babasına karşı, ev halkına karşı, arkadaşına karşı bir sorumluluktur, insanları aşı olmaya davet ediyoruz” dedi.

“TOPLUMUN MUTLAK ŞEKİLDE AŞILANMASI GEREKTİĞİNE İNANIYORUZ”

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Van SMMMO Başkanı Şahin, oda üyelerinin tamamının aşı olduğunu belirterek, şunları söyledi;
“Aşı konusu gerçekten çok önemli bir konu. Bizim odamızın 412 üyesi var, merkez ofisimizde 4 tane çalışanımız var. Baştan beri gerek kendi üyelerimize gerek çalışanlarımıza, aşı olmakta fayda var dedik ve bunu şart koştuk. Şuanda bizim meslektaşlarımızın tamamı aşı olmuş durumdadır. Çalışanlarımızın da tamamı aynı şekilde aşı olmuş durumda. Dolayısıyla aşı olmayı topluma karşı bir görev, bir sorumluluk olarak yerine getirmemiz gerekiyor. Bu süreçte pandeminin evreleri oluştu, dolayısıyla geçmişte maske, mesafe, temizlik demiştik, şimdi bunların yanına aşı ekledik ve bu çok önemli yani maske, mesafe, temizlik ve aşı. Dolayısıyla toplumun mutlak şekilde aşı olmasını öneriyoruz. Van geçmişte, tedbirli davrandığı dönemlerde vaka sayısı anlamında mavi kategoriydeyken, sonra kırmızıya döndüğünü de gördük. Şimdi aşılanma anlamında sarı kategorideyiz. Bu hastalığa dikkat etmek gerekiyor. Biz odalar olarak hem mali müşavirler odası hem de diğer bileşenlerimizle birlikte toplumun mutlak şekilde aşılanması gerektiğine inanıyoruz, özellikle gençlerin aşı olmasında fayda var. İlaveten tedbirleri elden bırakmamak gerektiğini söylüyoruz, zaman zaman bu konuyu gündemimize alıyoruz.”


Aşı olmanın toplumsal bir sorumluluk olduğuna vurgu yapan Şahin: “Aşı olmazsa olmazımızdır. Duyduğumuz kadarıyla, hastanelerin yoğun bakım servislerinde yatan koronavirüs hastalarının çoğu aşı olmamış insanlardan oluşuyor. Demek ki kesinlikle aşının koruyucu bir özelliği var. Özellikle sokakta insanların çok rahat hareket etmesi konusunun erken olduğunu düşünüyorum. Dolayısıyla sizin vasıtanızla bir kez daha insanların mutlaka aşı olması gerektiği çağrısında bulunuyoruz. Oda olarak da bizim üyelerimizin tamamı aşı olmuş durumdadır, bunu da bir kez daha hatırlatmış olayım. Aşı topluma karşı bir sorumluluktur. Herkesin, bu sorumluluğu yerine getirmesini temenni ediyorum.” dedi. Prestij 

Editör: TE Bilisim