İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Valilik bahçesinde kurulan aşı standına gelen (VANOTED) üyeleri, korona virüs aşısı oldu. Prof. Dr. Mahmut Sünnetçioğlu, Van Otelciler ve Turizmciler Derneği Başkanı Yunus Yüksel’e yaptığı aşı çağrısına karşı teşekkür etti.

Prof. Dr. Mahmut Sünnetçioğlu, aşı sırası gelmiş tüm vatandaşlarımızın aşı olması gerektiğinin altını çizerek Valilik bahçesinde kurulan aşı standına gelen Van Otelciler ve Turizmciler Derneği başkanı ve üyelerine göstermiş oldukları örnek davranışlarından dolayı destekleri için teşekkür ediyorum dedi.  Salgınla mücadeleyi birlikte kazanacağız.

Prof. Dr. Sünnetçioğlu, ilimiz kırmızı kategoride yer almakta vaka sayılarımız arttı. Sağlık çalışanlarımız Hastanelerimizde; Aile sağlık merkezleri ve kentin belirli noktalarında Covid-19 aşıları yapmakta bu salgından kurtulmak için aşı olmayan hemşerilerimizi mutlak suretle aşı olmaya davet ediyorum çağrısında bulundu.

Sünnetçioğlu, Covid-19 aşısı yaptırtmaktan korkmayın kullanılan aşıların özellikleri; Bu önlemlerle birlikte toplumun aşılanması ve Covid- 19’a karşı bağışıklık oluşturulması en önemli öncelikler arasında yer alıyor. Aşılamanın amacı, enfeksiyon hastalıklarına karşı vücudu korumak için bağışıklık sistemini desteklemek. Vücut, söz konusu enfeksiyona karşı bağışıklık kazanır ve hastalığın daha hafif seyretmesini sağlar. Aktif bağışıklık sağlamak için kişiye, enfeksiyon etkeninin antijeni verilir ve vücutta antikor yapımı uyarılır. "Virüsün ortadan kaldırılması için en etkili aracın aşı olduğu görülüyor ve hemşerilerimizi aşı ya davet ederek göstermiş oldukları hassasiyetten ötürü en içten duygularımla teşekkür ediyorum dedi.

Editör: TE Bilisim