DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Av. İdris Şahin, Van’ın siyasette her dönem güçlü olduğunu ifade ederek, “Bu kadim şehir geçmişten beri medeniyetlerin, kültürlerin, ülkelerin kavşak noktasında bulunan stratejik öneme sahip bir il olmuştur. Yine güneşin başkenti olarak nitelendiren "Van’ımız ister Osmanlı döneminde olsun, ister Cumhuriyet döneminde olsun, siyasetin, politikanın her zaman kendisini güçlü olarak görmek istediği bir şehir olmuştur.” Dedi.

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Av. İdris Şahin'in önceki gün bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Van’a geldi. Partisinin il başkanlığında basın mensupları ile bir araya gelen Şahin,  yaklaşık 6 ay önce başkanlık görevini devraldıklarını ve bu süre zarfında çok iyi bir yol kat ettiklerini ifade etti. Ekonomik sorunlarla boğuşan ülkenin durumunun her geçen gün kötüye gittiğini söyleyen Şahin, Van’da saha çalışmalarının giderek yaygınlaştığını ve 13 ilçede ziyaretler gerçekleştirdiklerini söyledi.  Öte yandan Şahin, mevcut hükümetin Van'a üvey evlat muamelesi yaptığını dile getirdi.

“ÜYE SAYIMIZI 5 KAT ARTIRDIK”

DEVA Partisi üye sayılarının her geçen gün arttığını aktaran Şahin, “6 ay önce başkanlık görevini devraldık. Bir bayrak yarışında bayrağı devralmak, yukarılara taşımak hem çok onur ve gurur vericidir hem de çok zordur. Bayrağı devraldığımız günden bu yana DEVA partimizin misyon ve vizyonunu önümüze koyarak, genel başkanımızın fikirleri ve telkinleri doğrultusunda çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bu süreçte çok güzel aşama kaydettik. Çok geniş bir coğrafyaya yayılan ilimizde DEVA'nın damlaları olup vatandaşımızın gönlüne, evine, iş yerine misafir olduk. 13 ilçemizde ziyaretler gerçekleştirdik. Üye sayımızı bayrağı devraldığımız güne oranla 5 kat artırdık.” Şeklinde konuştu.

VAN'A ÜVEY EVLAT MUAMELESİ YAPILDI

Van’ın 2011 yılında yaşadığı iki yıkıcı depremden sonra mevcut hükümetin Van’a üvey evlat muamelesi yaptığına değinen Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Van tarih boyunca maalesef hep büyük kıyımların, yıkımların, afetlerin olduğu bir şehir olmuş. İçinde bulunduğumuz Kasım ayında daha 2 gün önce 2011 depreminin 11. yıl dönümünü yad ettik. Yaşamını yitirenleri rahmetle anıyorum. Van birçok kez hem fiziki hem sosyolojik hem de hem de ekonomik olarak tahrip olmuş, yerle yeksan olmuş bir şehirdir. Hala otogarı olmayan, çevre yolu bulunmayan, uçak seferleri bir büyük şehire göre çok kısıtlı olan, kalkınmada son sıralarda yer alan, sınır kapısı kısmi çalışan ve 60 milyon dolar ihracatı olan bir şehiriz. Hükümet son 20 yılda birçok kez Van'a üvey evlat muamelesi yapmış. Özellikle depremden sonra istediği oy desteğini bulamayınca adeta Van'ı cezalandırmış. Biz şehrimizde bütün bu olanların farkındayız. “

“BİR AN ÖNCE SEÇİM“

Ülkede genel durumun kötüye gittiğini söyleyen Şahin, “Adaletin olmadığı, hukukun, kanunun kişilere göre değiştiği, ekonomik sorunlarla boğuşan ülkemizde durum her geçen gün kötüye gidiyor. İlimiz ise bütün bu olumsuzluklardan payını fazlasıyla alıyor. Biz bu kötü düzenin değişmesi için bir an önce seçim diyoruz. Sayın Genel Başkan Yardımcım biz yarın seçim olacakmış gibi hazırız. Vatandaşlarımızın refahı için, adil bir düzen için hazırız.  Genel Başkanımız Ali Babacan liderliğinde ilk seçimde iktidar olacağımıza olan inancımız tamdır. Vatandaşın derdine DEVA aradığını ve DEVA'yı da bulduğunu sahada görüyoruz.” Diye konuştu.

Editör: TE Bilisim