VanHaber - HDP’ye kapatma davası açılmasına tepki gösteren DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, “Ülkeyi çözümsüzlüğe hapsetmek” açıklaması yaparken, Gelecek Partisi Başkanı Ahmet Davutoğlu da “Türkiye'nin önünü açmaz; toplumsal barışı bozar” uyarısı yaptı.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Mithat Sancar'ı aradı: Gelişmeler ülkede bir kez daha demokrasi olmadığını göstermiştir

ÜLKEDE BİR KEZ DAHA DEMOKRASİ OLMADIĞINI GÖSTERMİŞTİR

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar’ı arayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Gelişmeler ülkede bir kez daha demokrasi olmadığını göstermiştir” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun milletvekilliğinin düşürülmesi ve parti hakkında kapatma davasının açılması sonrası Eş Genel Başkanı Mithat Sancar’ı telefonla aradı.

Kılıçdaroğlu görüşmede, “Gelişmeler ülkede bir kez daha demokrasi olmadığını göstermiştir” dedi.

DAVUTOĞLU VE BABACAN’DAN KAPATMA DAVASI TEPKİSİ

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, HDP’nin kapatılmasıyla ilgili açılan davaya ilişkin Twitter hesaplarından tepki gösteren paylaşımlar yaptı.

BABACAN: ÇÖZÜMSÜZLÜĞE HAPSETMEK

Babacan, “Siyasi meşruiyet toplum desteği ile sağlanır. 6 milyon oy alan bir partiyi yargı yoluyla engellemeye çalışmak oy veren milletimize saygısızlıktır. Demokrasimiz, farklı fikirlerin konuşulduğu bir ortamda gelişebilir. Siyasetin yolunu kapatmak ülkeyi çözümsüzlüğe hapsetmektir” ifadelerini kullandı.

DAVUTOĞLU: TOPLUMSAL BARIŞI BOZAR

Davutoğlu da şu paylaşımı yaptı: “Siyasi partileri kapatmak, seçilmiş milletvekillerinin haklarını ellerinden almak Türkiye'nin önünü açmaz; toplumsal barışı bozar. 2053 hedefi koyanlar, yeni Anayasadan bahsedenler Türkiye'yi 1990'ların girdabına sokmak istiyor. Sonuna kadar demokrasiyi ve siyaseti savunacağız.”

Editör: TE Bilisim