VanHaber - Van’da Halkların Demokratik Partisi (HDP) İpekyolu İlçe Örgütü, “Asla teslim olmayacağız, asla diz çökmeyeceğiz, hep birlikte başaracağız” şiarıyla geniş katılımlı halk toplantısı gerçekleştirdi. Kentteki bir düğün salonunda yapılan toplantı öncesi polis, bomba arama köpekleriyle arama yaptıktan sonra partilileri içeri aldı.

Toplantıya, HDP Van İl Örgütü Kongre Komisyonu üyeleri ve Van Milletvekilli Murat Sarısaç’ın yanı sıra çok sayıda kişi katıldı.  Toplantıda konuşan Parti Meclisi (PM) üyesi Özgür Zeydanoğlu, AKP ve MHP iktidarının Kürt halkının kazanımlarına dönük saldırılarına değinerek, “Kürt halkının özgürlüğü onlar için büyük bir kaybediştir” dedi. 2014 yılında devreye konulan  “Çöktürme Planı”nı hatırlatan Zeydanoğlu, “Tüm yaşananlara rağmen çöken ve tavsiye olan Kürt halkı değil AKP’nin kendisi oldu. Parçalananlar onlar oldu” diye belirtti.  

‘KARDEŞ SAVAŞI TOPRAĞA GÖMÜLDÜ’

Federe Kürdistan Bölgesi’nde Kürt güçleri arasında yaşanan gerginliğe de değinen Zeydanoğlu, “Dört parça Kürdistan’da yaşayan Kürt halkı asla bu kardeş kavgasına izin vermeyecektir. Kardeş savaşı ve ihaneti Kürt halkı toprağa gömdü. O mezar asla açılmayacaktır” ifadelerini kullandı.  Toplantı, katılımcıların görüş ve eleştirilerinin ardından sona erdi. 


 

Editör: TE Bilisim