"Konuşmama başlarken 2 gün önce Antalya'da alınan eski MYK üyemiz, bugün Ankara'da gözaltına alınan parti üyelerimizin gözaltına alınmasını bugün Ankara'da eylem yapan TOKİ işçisi arkadaşlarımızın gözaltına alınmasını kınıyorum. TOKİ işçileri asla yalnız değildir. Konuşmama geçmeden önce 4 Ocak 2015’te aramızdan ayrılan HADEP’in eski Genel Başkanı, Değerli Mücadele insanı Murat Bozlak’ı saygı ve minnetle anıyorum. Bugün gazeteci Metin Göktepe’nin katledilişinin 23’üncü yıl dönümü. Sevgili Göktepe’yi ve onun şahsında tüm özgür basın şehitlerini saygıyla anıyorum.

Yeni yılın ilk grup toplantısını yapıyoruz. Bu vesileyle tüm halklarımızın yeni yılını kutluyor, 2019’un barış, özgürlük ve demokrasi getirmesini temenni ediyorum. 

24 Haziran başarımızı 31 Mart günü ikiye katlayacağız

Başta Kürtler olmak üzere AKP-MHP iktidarından yaka silken Türkiye halkları yerel seçim gününü büyük bir heyecan içinde bekliyor. 31 Mart sabahı bu gidişata mutlaka dur diyeceğiz.  24 Haziran’da gösterdiğimiz başarıyı 31 Mart günü ikiye katlayacağız. Son derece kararlıyız, son derece iradeliyiz. 

31 Mart seçileri tarihi bir fırsat

Adaletin, özgürlüğün, sevginin olmadığı bir ülke ve toplum çökmeye mahkumdur. AKP’nin 16 yıllık iktidarının ülkeyi ve toplumu getirdiği nokta budur, yani çöküştür. Krizle, istikrarsızlık ve bölünme tehdidiyle, korkutmayla toplumu ve ülkeyi yönetmeye çalışan, yönetemeyen bu iktidara dur demek için 31 Mart seçimleri tarihi bir fırsat yaratmaktadır. Demokrasiden, özgürlüklerden, emekten, barıştan ve adaletten yana olan, bir arada yaşama iradesine sahip herkesin, tüm kesimlerin yaşanan bu karanlık tablo karşısında ortak bir duruş göstermesi, demokratik tutum alması gerekmektedir. Bunu buradan açık yüreklilikle belirtmek isterim. 

Kayyumlara diyeceğim tek bir şey var: Şimdiden valizlerinizi hazırlayın

Halk yoklamasının demokratik bir ortamda gerçekleşmesi için görev alan MYK ve PM üyelerimiz ile il ve ilçe yöneticilerimize, milletvekillerimize, il aday belirleme komisyonu üyelerimize de büyük emeklerinden dolayı buradan bir kez daha teşekkürlerimizi sunuyorum. Halk yoklamasında en az oyu alan da, en çok oyu alan da, bütün aday adaylarımız onurlu mücadelemizin birer neferidir. 31 Mart günü elde edeceğimiz büyük zafer için aday adayı olan bütün arkadaşlarımızın gece gündüz demeden çalışacağına yürekten inanıyoruz. Yolunuz açık olsun. Kayyumlara diyeceğimiz tek bir şey var: Şimdiden valizlerinizi hazırlayın! Çünkü birer birer Ankara'ya gideceksiniz! Halk sizi Ankara'ya yollayacak.

Halkımız müsterih olsun; sizin onay vermeyeceğiniz hiçbir adımı atmayız

Sadece gösterdiğimiz adaylar değil, kurduğumuz ittifaklar da çok hayatidir. Gerek Bölge’de gerekse Türkiye’nin batısında ilkelerimizi koruyarak adımlar atıyoruz. Halkımız müsterih olsun. Sizin onay vermeyeceğiniz, hiçbir adımı atmadık, bundan sonra da atmayız. Bizim partimiz AKP-MHP ittifakını bitirecek kilit partidir. Bunun farkında olanlarla beraber zaten yolumuzu yürüyoruz ve yürümeye devam edeceğiz. Görüş farklılıkları ne olursa olsun, "buradayız, biriz ve birlikte güçlüyüz" şiarıyla yerel yönetimler ittifakımızı gerçekleştirdik bundan sonra da gerçekleştirmeye devam edeceğiz.

Bölgede seçimlere 7 partinin ittifakıyla giriyoruz 

Dün, Bölgede Kürt parti ve hareketlerle ittifak deklarasyonunu açıkladık. Bölgede seçimlere 7 partinin ittifakıyla giriyoruz. Kürtlerin bu seçim ittifakı önemli, anlamlı ve değerli bir aşamadır. İttifak içerisinde bulunan siyasi partilerin değerli temsilcilerine göstermiş oldukları bu duyarlılık ve işbirliği anlayışından dolayı huzurlarınızda teşekkür ediyorum. 

AKP-MHP ittifakı Kürtlerin ittifakı karşısında kaybetmiştir

Kürtlerin iradesini yok sayan gaspçı kayyum zihniyeti kurduğumuz bu ittifak karşısında şimdiden kaybetmiştir, kaybedecektir. Bu kesindir! Kaybedecektir. AKP-MHP ittifakı bölgede sandığa mutlaka gömülecektir. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. 

Oy hırsızlığını biliyorduk şimdi de seçmen çalıyorlar

AKP’yi zaten bir kaybetme telaşı sarmıştır. Ateş bacayı sarmıştır. Seçmenin karşısına çıkacak yüzleri olmayınca şimdi seçmen kayıtlarıyla oynayarak, hırsızlık yaparak sonuç alacaklarını sanıyorlar. Kimi yerlere seçmen kaydırıyorlar, kimi yerlerde seçmenin kayıtlarını siliyorlar. Oy hırsızlığını biliyorduk! Şimdi de seçmen çalıyorlar bu da yeni bir icat. Hile ve düzenbazlık bunların ruhuna işlemiş! Hilesiz yapamıyorlar! Şunu bilmenizi istiyoruz ki, bu oyunlarınız, bu hileleriniz tutmayacak! Halk artık sizin hilelerinizi ve oyunlarınızı çok net görüyor. 

Tüm Saray eşrafını Şırnak’a, Siirt’e, Van'a taşısanız da başaramayacaksınız

Bu tezgahlarınız 31 Mart’ta bozulacak ve duvara çarpacak! Hiç merak etmeyin!

Sandıktan öyle bir yanıt alacaksınız ki, feleğiniz şaşacak! O sandıkları uzaya da taşısanız, halk yine gidip oyunu kullanacak, oyunu verecek! Tüm Saray eşrafınızı Şırnak’a, Siirt’e taşısanız da kaybedeceksiniz! Kaybedeceksiniz, kaybedeceksiniz! O sildiğiniz seçmenler de sizi silecek?  Yok saydığınız halk da sizi yok sayacak! Bundan emin olabilirsiniz.

Halk yoklamalarımızda tam bir demokrasi şöleni yaşandı

İşte iktidarın tüm baskı ve tehditlerine rağmen geçen hafta sonu 30 il ve ilçe merkezinde halkımızın yüksek katılımıyla halk yoklamalarını gerçekleştirdik. Tam bir demokrasi şöleni yaşandı. Toplumun her kesimini kapsayan temsilcilerden oluşan delegeler sandık başına giderek belediye eş başkanlığı için aday adaylarını belirledi. Bu adayları kamuoyuyla ve halkımızla en kısa zamanda paylaşacağız. " 

Editör: TE Bilisim