HDP Avcılar İlçe Eş Başkanı Şemsettin Duman’ın evine silahlı bir saldırı yapıldı. Saldırıda kimse yaralanmazken, saldırgan ya da saldırganlar hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Avcılar İlçe Eş Başkanı Şemsettin Duman’ın evine silahlı bir saldırı gerçekleştiği öğrenildi.

Saldırıda yaralanan olmadı. Kurşunun evin penceresinden içeri girdiği görüldü. Duman, bugün saldırgan ya da saldırganlar hakkında suç duyurusunda bulundu. Yarın saat 19.00’da partinin ilçe binası önünde saldırıyla ilgili bir basın açıklaması yapılacağı belirtildi.

Saldırıya ilişkin İleri Haber’e açıklamalarda bulunan Duman, 1 Haziran’da kendisini polis olarak tanıtan 3 kişi tarafından tehdit edildiğini belirterek, “Bir konu hakkında görüşmek istediklerini ve araçlarına binmemi söylediler. Ben bunu reddederek, ‘Siz çete misiniz?’ diye tepki gösterdim. Birkaç gün sonra beni tekrar arayarak, ‘Sen HDP Avcılar başkanısın. Seni gelip ilçe binasından alacağız’ dediler. Hangi karakoldan aradıklarını sorduğumda önce Kıraç Karakolu’ndan aradıklarını söylediler ancak daha sonra Filizköy’den aradıklarını söylediler. Ancak bu durumu fazla ciddiye almadık. Bu hafta da bu olay oldu.” ifadelerini kullandı. 

Duman, bu saldırıların iktidarın hedef göstermelerinin bir sonucu olduğunu belirterek, “Bu saldırılarla bizi mücadelemizden vazgeçireceklerini sanıyorlar. Ancak bu saldırılar bizi daha büyük mücadelelerde yan yana getirmekten başka bir şeye sebep olmaz” dedi. 

Editör: TE Bilisim