Meral Akşener katıdığı televizyon proragmında, “HDP kurumsalını şeytanlaştırdı AK Parti ve ortağı. HDP de onu işlevsiz kılabilecek tutum alamadı. Ben 8 yıl o Meclis’i yönettim. 31 Mart’a giderken Sayın Erdoğan toptan Kürtlere terörist dedi.” yorumunu yaptı.

‘İMRALI İLE İLİŞKİLERİN SÜRDÜĞÜNÜ BİLİYORUM’

– Zühtü Aslan Bey’in yaptığı konuşması ilginçti. Vesayeti anlattı. Oradan Gergerlioğlu için bir karar çıktı. Hiç şerh yok, oybirliği ile olması önemli. Üyelerden İrfan Fidan Sayın Erdoğan’a çok yakın. Sayın Fidan’ın da imzası var. Bunu bir kenara koyduk. İmralı ile ilişkilerin sürdüğünü biliyorum. AK Parti HDP’yi kurumsal olarak şeytanlaştırmışlardı. Hüküm cümlesi haline geldi. CHP, İYİ Parti’nin seçmenlerinin büyük çoğunluğu bu şeytanlaştırmadan etkilendiği görüldü. Seçimlerde HDP’nin sistemine ihtiyaç varsa Sayın Erdoğan bir dakika bile düşünmez el sıkışır. HDP’nin yöneticisinin talepte bulunmasını da bir kenara koyduk. AYM’nin kararına hukuk üzerinden bakmakta fayda var. Enis Berberoğlu’nun arkadaşım olduğu için başından bu yana yanında durdum. Ama hukukta bunların öneminin olmaması gerekiyor.

‘AK PARTİ VE ORTAĞI HDP’Yİ ŞEYTANLAŞTIRDI’

– HDP kurumsalını şeytanlaştırdı AK Parti ve ortağı. HDP de onu işlevsiz kılabilecek tutum alamadı. Ben 8 yıl o Meclis’i yönettim. 31 Mart’a giderken Sayın Erdoğan toptan Kürtlere terörist dedi. Bana da, size de dedi, domates yetiştiricileri dair. Toptan herkes terörist oldu, nankör oldu. HDP’nin görevi şeytanlaştırmak meselesini kırmaktı. Bize de neler dendi. Şimdi HDP’ye oy veren seçmen artı Kürtler. Bugün HDP’ye oy veren yarın başka bir siyasi partiye oy verebilir. Dil o kadar çirkinleşti ki, Kürtleri incitme noktasına gitti.

– Mesele PKK’yı da aştı. Bir arkadaşımız İzmitli ama kökü Muş’lu. Aday göstermiştik. Onun da nüfus cüzdanını yayınladılar. Süleyman Soylu Bey, bizi Kandil’le evrak imzaladığımızı söyledi. Muşlu arkadaşımıza sordum, ne diyeceksin dedim. ‘Kürdüm amma PKK’lı değilim’ dedi. Bu günahtır. Böyle bir ülkedeyiz biz. Dün açılım, çözüm süreci gibi dönemden başka döneme. Bugün de CHP’den ve İYİ Parti’den aday olana PKK damgası. Bu olmaz, olamaz! Biz HDP ile yan yana gelmeyiz. Onlar bizi beğenmeyebilir, bu başka bir şey. HDP’nin terörle arasına mesafe koyamamak gibi nakısası olur. Tartışırsınız. Ban Türküm. Benim olmadığım sıfat kalmadı. İktidardan yana olmadığınız zaman siz her şeysiniz. Seçmenin velinimet olması gerekiyor. Bizim nefes almamız gerekiyor.

Editör: TE Bilisim