AKP’den ve vekillikten istifa ederek İYİ Parti’ye geçen Eşref Fakıbaba, “Kürtlerle konuşmak lazım, Kürtlerin sorununu Kürtler bilir” dedi.

Artı Gerçek’e konuşan Eşref Fakıbaba, AKP’nin HDP’ye yaptığı anayasal destek ziyaretine ilişkin “Siz bu gelişmeleri yeni bir açılım olarak görüyor musunuz?” sorusuna, “Siyaset problem çözen kuruluştur ve siyasette kamplaştırma olmamalı. Memlekette Kürtlerin, Türklerin, Alevilerin ve azınlıkların sorunları, demokrasi eksikliği var. Bizim bu problemleri çözmemiz aslında çok basit. Bu ülkenin müthiş bir zenginliği ama biz bu zenginliği bölerek birbirimize düşman ediyoruz. Bunun için hiçbir neden yok ve önemli olan bu vatanı sevmek, bu vatandan eşit bir şekilde faydalanabilmektir” yanıtını verdi.

‘Kürtlerin Sorunu Yasal Zeminde Çözülmeli’

Fakıbaba, “Kürtlerin sorununu Kürtler bilir, Kürtlerle konuşmak lazım. Aleviler ne diyor, bunu Alevilerle konuşmak lazım. Sorunları çözmek için samimi olmak lazım. Türkiye’de çözülmeyecek sorun yok. Kürtlerle sorunları konuşurken bunu yasal zeminde yapmak lazım. Ama yasal olan şeyler isteniyor ve verilmiyorsa burada yöneten parti, hükümet başarılı değildir. Ankara’dan oturup çözüm üretemezsiniz, yerine gideceksiniz” ifadelerini kullandı.

AKP’de kırgın olduğu isimlerin olup olmadığı sorusuna Fakıbaba, bu sorumuza çok saygı duyduğu arkadaşlarının da olduğunu aynı zamanda çok rahatsız olduğu isimlerin de olduğunu cevabını verdi.

‘İyi Parti Seçimlerde Sürpriz Yapacak’

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e yaptığı ‘Altlı masadan ayrıl, konumunu yeniden gözden geçir” çağrısı ile ilgili de Fakıbaba, şunları söyledi:

“Bence her iki tabana verilen bir mesajdı. İyi Parti yerine ‘İp’ hitabında bir küçümseme vardı. Şundan eminim Meral Akşener çok kararlı bir insan ve karar verdiyse asla sözünden dönmez. Bizim amacımız merkezde bir parti olmak ve merkezdeki bütün insanları kucaklamak. Cumhurbaşkanı bunu biliyor ve çağrısı da partimiz çok büyümeden bastırmak için verilen bir kararın ürünü gibi görünüyor. İYİ Parti seçimlerde kimsenin beklemediği bir sürpriz yapacak.”

Editör: TE Bilisim