VanHaber - Ak Parti il Başkanlığına adaylığını açıklayan Halis Bayramoğlu yaşanan süreçle ilgili açıklamada bulundu.

Ak Parti İl Başkan adaylığını açıklayan kongre sürecinde yaşanan olumsuzluklardan ötürü seçime girimeyen Halis Bayramoğlu il başkanlığı adaylığından çekilmediklerini, il başkanlığı seçiminin olduğu gün kendisi dahil  kendisine imza veren ve oy kollanacak bir çok delegenin alana alınmadıklarının söyledi.

Bayramoğlu açıklamasında: "31 Ekim 2020 tarihinde yapılan Van il kongresi için, daha evvel yine basın açıklamasıyla belirttiğimiz il başkanlığına aday olduğumuzu duyurmuştuk. Adaylığımız açıkladıktan çok kısa süre zarfında gerek parti tabanından ,gerek ilimizdeki kanaat önderleri, aşiret reisleri, geçmiş dönem partimize hizmet etmiş teşkilat mensuplarımızın bir çoğundan gerek fiili gerek sözlü destek alarak bu yola çıktık. Birkaç gün içinde yaptığımız çalışmamızda gerek aldığımız olumlu tepkiler, gerek sahada gördüğümüz büyük teveccüh bizleri ziyadesiyle mutlu edip süreçle ilgili ümit var olmamıza sebep oldu.

Ak Parti tüzüğümüzün ‘46/4. laddesi gereği il başkanlığı adaylığına başvuru yapabilmek için, seçilmiş delegenin ve o kongrede oy kullanmaya haiz delegelerin toplamının en az %5’i kadarının imzasını alarak divana başvuru yapılabilir’,maddesine binaen bizlerde oy kullanmaya haiz delegelerimizle irtibata geçip seçim çalışmalarımız bünyesinde kendilerini ziyaret edip bizlere oy vermeleri yönünde destek istedik. Delegelerle yaptığımız görüşmelerde tahminlerimizin çok üstünde iyimser yönde destek aldık.  Şahsımın İl Başkanlığı adaylığı için belirtilen oranın iki kadar imza topladık.

İmzalarıyla bizi tercih eden delegelerimizin hiçbir ahlaki ve siyasi kültüre uymayan bir şekilde baskı yapılmaya başlandığı, hatta birçoğunun işiyle, partideki göreviyle veya farklı sebeplerden dolayı tehdit aldıkları bilgileri gelmeye başladı. Bizden yana tercihte bulunacak delegelerin ‘işleriyle, çocuklarıyla tehdit edildiklerini’ belirttiler. Hatta Sayın Cumhurbaşkanımızın ismi kullanılarak bize oy vermeleri durumunda partiden ihraç edilecekleri, tehdidini bize aktardılar.  Bu tehdit ve baskıya direnemeyen bir kısım delege kardeşimiz imzalarını çekmek zorunda kaldılar.  Her şeye rağmen imzalarını çekmeyen ve yeterli sayıda imza bulunmasına rağmen, bize destek olacak delegelerin isimleri listede yazılmadığı için oy kullanılacak Şehir Stad’ına sokulmadılar.

İl Başkanı adayı olmama rağmen içeriye girişime izin verilmedi. İçeriye girmeye için genel merkez yetkilileriyle görüşmek zorunda kaldık. Genel merkez yetkilileriyle görüşerek, yaşanan dramatik durumu kendilerine anlattık. Biz içeriye girmeye ve sorunları çözmeye çalışırken, önceden kongre geçildi.  Zamanında içeriye giremeyen delegelerimizden ötürü adaylık başvuru yeterliliğimiz engellendiği için ikinci liste olarak seçime giremedik.

Yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen adaylıktan çekilmediğimi ve  her türlü mücadeleyi verdiğimi siz değerli halkımla paylaşmak isterim.  Oy verecek delegelerimizin içeri alınmaması bizim seçime girmemizin en önemli engeliydi.

Bu davaya ilk günden beri hizmet etmiş, emek vermiş arkadaşlarımızla birlikte  Van’da iyi yönetilmeyen Ak Partiyi hak ettiği yere taşımak için aday olmuştuk.  Seçime alanına girişimiz engellemiş olsa da yapılan haksızlığın genel merkez yetkilileri tarafından görülmüş olması bile bizim için bir başarıdır.  Genel Merkez yetkilileri tarafında listemizden üç kişinin mevcut listeye  dahil edilmesi anlamlı ve değerli görülmüştür.

Kamuoyuna oluşturulmak istenen yanlış ‘adaylıktan çekildiler’ yorumlarının doğru olmadığı, tüm çabalarımıza İl Başkan adayı olan ben dahil bize oy verecek delegelerin içeriye alınmadığını belirtmek istedim. Bu gerçeği dava arkadaşlarıma ve kamuoyu ile paylaşmak isterim. “dedi

Editör: TE Bilisim