Süper Lig’de 2021-2022 sezonunun şampiyonu Trabzonspor oldu. Yaptığı puan farkıyla büyük avantaj yakalayan, 4 hafta üst üste galip gelemediği dönemde bile rakiplerini yanına yaklaştırmayan Trabzonspor, Antalyaspor ile 2-2 berabere kaldığı mücadele sonunda şampiyonluğunu ilan etti.

Beraberliğin bile şampiyonluk için yeterli olduğu Trabzonspor, baskılı başladığı maçta öne geçti. 3. dakikada Cornelius gol perdesini açtı. Antalyaspor 51’de Ndao ile beraberliği buldu. Uğurcan Çakır, 56’da Fredy’nin penaltısında gole izin vermedi. 62. dakikada Dorukhan yeniden Trabzonspor taraftarını büyük sevince boğdu. 80. dakikada ise Antalyaspor’un formda golcüsü Haji Wright sahneye çıkarak durumu 2-2’ye getirdi.

Maçtan istediğini alan Trabzonspor 35. hafta sonunda 77 puana yükselerek, en yakın rakibi Fenerbahçe ile puan farkını 9 yaptı ve 38 yıl sonra şampiyon oldu.

Antalyaspor ise 52 puana yükselerek maç fazlasıyla 7. sıraya çıktı ve Avrupa kupalarına katılma yarışını sürdürdü.

TRABZONSPORLULAR ŞAMPİYONLUĞU ERKEN KUTLAMAYA BAŞLADI: SAHAYA GİRDİLER, MAÇ DURDU

Dakikalar 90+5'i gösterirken maçın bittiğini zanneden Trabzonspor taraftarları, şampiyonluk coşkusuyla bir anda sahaya girdi. Maçın durmasına neden olan taraftarlar, stat görevlilerinin yaptığı anons sonrası tribünlere geri döndü. Sahanın boşaltılmasının ardından tekrar başlayan maçta birkaç dakika sonra son düdük çalındı ve Trabzonspor resmen şampiyonluğunu ilan etti.

Editör: TE Bilisim