Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2. Lig Beyaz Grup’ta mücadele eden Amedspor, takıma gelir sağlamak amacıyla düzenlediği “Destek Gecesi”nde kentteki iş dünyası ve STK temsilcilerini bir araya getirdi.

Plaza Hotel’in ev sahipliğinde, iş insanı Baran Durmaz ve Hacı Baba Pastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı iş insanı Ömer Elaldı’nın ana sponsorluğunda düzenlenen geceye, CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, HDP’li Bismil Belediyesi Eş Başkanı Orhan Ayaz, Amedspor Başkanı Selahattin Yıldırım, As Başkan Cahit Akın, Kulüp Yönetimi, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya, DTSO Yönetim Kurulu, DSMMMO Başkanı Mustafa Vural, Diyarbekirspor Kulüp Başkanı Turan İlgin, ASKF Başkanı Remzi Dayan, İHD Şube Başkanı Abdullah Zeytun, DOGÜNKAD Başkanı Rojda Yılmaz, DİSİAD Başkanı Nurullah Edemen ile çok sayıda iş insanı katıldı.

“TÜRKİYE’DE ROL MODEL BİR KULÜBÜZ”

İlk konuşmayı yapan Amedspor Başkanı Selahattin Yıldırım, göreve geldikleri ilk günden itibaren Yönetim olarak takımın başarısı için çaba gösterdiklerini ifade etti. Geceye katılan ve destek sunan herkese teşekkür eden Yıldırım, şunları söyledi:

“Yönetimler sezona başlarken uzun ve meşakkatli bir yol diye başlar ama bizim yolumuz aynı zamanda dik bir rampayla başlıyor hep. Sorunların eksik olmadığı bu kulüpte Allah’a çok şükür 2’nci bitirdiğimiz bir ilk yarıyı geride bıraktık. Bilindiği gibi kulüpleri ayakta tutacak tek güç kendi camiaları ve taraftarlarıdır. Bizler de bu gerçeğin ışığında göreve geldiğimiz ilk günden itibaren birlikte başaracağız şiarıyla çalışma gayreti içerisindeyiz. Futbol branşının yanı sıra kadın futbol, engelsiz basketbol ve alt yapı branşları ile bölgemizde tek Türkiye’de ise ender rol model kulüplerden biriyiz.

“DAHA GÜÇLÜ BİR AMEDSPOR İÇİN KÜSKÜNLÜKLERİ BİR KENARA BIRAKALIM”

Mücadelemizi sürdürdüğümüz tüm branşlarda bir yandan sportif başarı için uğraşırken bir yandan da mali yükümlülüklerimizi yerine getirmeye çalışıyoruz. İkinci yarıda ayakta daha sağlam durabilmek için küskünlükleri unutup sivil toplumla, iş dünyasıyla, basınla, taraftarıyla omuz omuza verip camiamızı bir arada tutmak ve daha güçlü bir Amedspor yaratmak için bu geceyi düzenledik. Amedspor, bir futbol takımından daha çok bir duruşun simgesidir ve bu duruştan asla vazgeçilmeyecektir. Birlikte başaracağız.”

DTSO BAŞKANI KAYA’DAN YEREL YÖNETİCİLERE ÇAĞRI

Daha sonra konuşan DTSO Başkanı Mehmet Kaya ise, “Dayanışma Gecesi”ne destek veren herkese teşekkür ederek, “Her kulübün şanslı ve şansız tarafları vardır. Amedspor’un en şanslı tarafı güçlü kitlesinin var olması. Bu kitle inanarak, sahip çıkarak kulübü bir yere taşımaya çalışıyor. Şansız tarafımız da var. Türkiye’deki bütün kulüplerin tamamına yakını, ister anonim şirket ister dernek şeklinde olsun, o kentin yöneticileri, kamusu, yerel yöneticileri tarafından desteklenir, kaynak aktarımı yapılır. Ben daha bugüne kadar bu desteği görmemiş spor kulübü görmedim. Ne yazık ki bu şansızlık hem Amedspor’da hem de Diyarbekirsporumuz da var. Bir türlü bu iki kulübümüze de kamudan veya yerelden destek almayı başaramadık. İnşallah başaramadık mesajımız birçok yere ulaşır, bu kente heyecan yaratan bu iki kulübümüze gerek kamu herekse yerel yöneticiler destek verirler. Destek almayan bu kulübün ayakta kalma şansı yok. Bir kentin ekonomisi, ticaretinin gelişmesi önemlidir. Ama gerçekten o kenti ekonomi ve ticarette daha çok söz sahibi yapmayı istiyorsak o kentin Süper Lig’de bir veya iki takımının olması gerekiyor. Süper Lig’e baktığınız zaman nüfusu belki de Diyarbakır’ın 5’te biri kadar olan illerin takımlarını görebiliyoruz. Bu tamamen o illerin yöneticilerinin takımlarına verdiği desteklerden dolayıdır. Bizler STK’lar olarak sürekli Amedspor’un yanında yer alacağız, takımın ligden düşmesini bekleyenlerin tam tersini yapacağız. Bir üst lige çıkması için ne gerekiyorsa yapacağız. Bu geceki buluşma da tam da bu desteğin ifadesi. Hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından sanatçı Mehmet Atlı sahne aldı. Abori

Editör: TE Bilisim