Endonezya’da bir futbol maçında kaybeden takımın taraftarlarının sahaya inmesi ve polisin kalabalığı dağıtmak için göz yaşartıcı gaz sıkması sonucu yaşanan izdihamda en az 129 kişi hayatını kaybetti, 180 kişi yaralandı.

Endonezya’nın Doğu Cava eyaletindeki Kanjuruhan stadyumunda Arema ile Persebaya Surabaya takımları arasında düzenlenen futbol maçında şiddet olayları çıktı.

Yerel medyada yer alan habere göre olaylar, maçın Persebaya Surabaya lehine 2-3 sonuçlanmasının ardından binlerce Arema taraftarı sahaya girdi. Ancak polis, sahaya giren taraftarları stadın dışına çıkarmak için göz yaşartıcı gaz kullandı.

Bu sırada yüzlerce taraftar sahanın dışına doğru kaçmaya başladı. Yaşanan izdihamda ilk belirlemelere göre, 129 kişi öldü, 180 kişi de yaralandı.

Doğu Java Polis Şefi Nico Afinta, yaptığı açıklamada, gece geç saatlerde maçın sona ermesinden hemen sonra taraftar grupları arasında çıkan kavgaların çevik kuvvet polisinin göz yaşartıcı gaz kullanmasına neden olduğunu ve sıkılan gazın taraftarları paniğe sevk ettiğini söyledi.

Afinta, 300’den fazla kişinin tedavi için bölgedeki hastanelere götürüldüğünü, ancak birçoğunun yolda ve tedavi sırasında öldüğünü kaydetti.

Editör: TE Bilisim