VanHaber - BAL’da Mücadele edecek olan İpekyolu Belediyespor’un yeni ismi Vangölü Sportif Faaliyetleri olmasına karar verildi. Yeni İsim ile ilgili başvurulan Türkiye Futbol Federasyonu’ndan ismin onaylanması için bekleniyor.

Konuyla İlgili açıklamalarda bulunan Van Gölü SK sportif direktörü Kadir Tunçdemir, ‘’ İpekyolu Belediyespor isim değişikliğine giderek yeni isim için Türkiye Futbol Federasyonu’na başvuruda bulundu. Kulübümüzün yeni ismi Vangölü Sportif Faaliyetleri olarak belirlenmiştir. Kısaca Van Gölü SK olarak yolumuza devam edeceğiz. Van halkına hayırlı olsun.

Van Gölü SK sportif direktörü Kadir Tunçdemir Yeni Kurulan Kulübün, Mali Tablosu, Yönetimi, Tesisi, Kulüp Yapılanması, Kulüp Misyonu, Sportif Direktörlük gibi temel konuları ile ilgili de bilgiler verdi.

Van Gölü SK sportif direktörü Kadir Tunçdemir yaptığı açıklamanın devamında şu sözlere ve bilgilere yer verdi.

MALİ TABLO= Mali durumunuz çok kötü bir durumda değildir. Fakat şampiyonluk için yeterli mi Tabii ki de hayır yeterli değildir. Bizde bunun farkındayız, bu konuda Van halkından destek bekliyoruz. Destek Beklerken Van halkına Ne verebiliriz nasıl karşılığını verebiliriz diye de düşünüyor. Öncelikle destek verecek olan esnafımızın formalarımız da reklamlarını tanıtımlarını yaparak bir şekilde verdikleri desteklerin karşılığı olmasa da Reklamdan gidermeye çalışacağız. Halktan gelen desteklerimiz de nasıl karşılık verebiliriz diye düşündüğümüzde çocuklarının fuhuş, kumar, alkol uyuşturucu tarzında pisliklerden uzak kalmaları için iyi bir birey iyi bir sporcu iyi bir insan olmaları için sağlıklı Zeki Çelik sporcu olmaları için Elimizden geleni yaparak bize destek veren vermeyen tüm Van halkının bölge halkının desteklerini boşa çıkarmamak için çaba göstereceğiz.

YÖNETİM = Yeni bir yönetim şekli oluşturmaya çalışıyoruz. Geçmiş dönemlerde yer alan bazı yönetici arkadaşlarımızdan yollarımızı ayırmış bulunmaktayız. Yolarımızı ayırdığımız Yöneticilerimize verdikleri emeklerden dolayı çok teşekkür ediyoruz. Yeni kurduğumuz yönetim ve yeni katılacak arkadaşlara kapımız her kesime açıktır. Kulüpte herhangi bir görevde yer almak isteyen tüm arkadaşlarımıza, sporcularımıza, esnafımıza, halkımıza kapımız her zaman açıktır.  Şu an oluşturduğumuz tam bitmeyen yönetim kurulumuz da 3 müteahhit arkadaşımız, bir esnaf, 2 avukat, 3 basın emektarı, 5 spordan gelen eski sporcular mevcuttur. Yeni gelecek Arkadaşlarımızı bekleyerek yeni bir yönetim anlayışı ile yeni bir yönetim kurarak başarılı bir yönetim kurmaya çalışıyoruz.

TESİS = Bildiğimiz gibi Van'da kulüplerimiz tesis konusunda çok büyük sıkıntıları var. Tesis konusunda neredeyse hiçbir tesisimizin olmayışı, kulüplerimizin tesislerinin olmayışı acı ama gerçek bir durum. Van’da sadece 2 kulübümüzde Tesis bulunmaktadır. Biri profesyonel liglerde bulunan Vanspor Fk Diğeri ise DSi Spor. Diğer kalan kulüplerimiz Sem sahalarında antrenman yapmaktadır. Kulüplerimize tesis bulunmamaktadır. Aynı zamanda idari binalarının bulunmamaktadır. Tesisi olmayan kulüplerden 1'de biziz. Tesis konusunda Biz kulüp olarak Van Büyükşehir Belediyesi’nden, İpekyolu Belediyesi’den arsa talebinde bulunacağız. Van Gölü SK kulübüne bağışta bulunmaları için arsa talebinde bulunarak Şehrimize yeni bir tesis kazandırmak istiyor. Mahalle aralarında olabilir şehir merkezine yakın olmasını talep edeceğiz. Çünkü gençlerimizin ulaşabileceği birlikte çalışabileceğimiz bir bölge olmasını talep edeceğiz. İnşallah belediyeler bu konuda bize destek verirler. Biz de üstümüze düşen tesisi tamamlama ortam oluşturma çaba sarf edeceğiz.

KULÜP YAPILANMASI = Öncelikle kulüp yapılanmasına gidiyoruz. Kulübümüz belli kurallar belli amaçlar üzerinde ilerleyecektir. Öncelikle Kulüp Başkanımız ve Yönetim kendi içinde görev bölümünde bulunacaktır. Kulüp Başkanımız ve yönetimimiz kulübün mali yapısı ile ilgilenecek. Tesisleşme konusunda Çabalar harcayacaklar. Sportif alana müdahil olmayacaktır, sportif alana sportif direktör bakacaktır. Yönetimimiz bütün enerjisini mali ve tesisleşme konusuna harcayacaktır. Sportif direktörümüz ise bütün enerjisini kulübün sportif alanlarına harcayacaktır. Öncelikle teknik ekip oluşturulacak. Bazı arkadaşlarımız ile görüşmelerimiz devam ediyor.  Teknik ekibimizi ilerleyen günlerde açıklayacağız. Şehir genelinde antrenör arkadaşlarımızdan aldığımız bilgilerle ortak noktalarımız ile birlikte görüştüğümüz birçok sporcu arkadaşımız bulunmaktadır. Bunların Bir kısmıyla sözlü olarak anlaşmış bulunmaktayız. Bu arkadaşların çoğu gerçekten Şehrimize fedakarlık ederek kulübümüze katılmayıp birlikte çalışmayı kabul etmiştir. futbolcu arkadaşlarımıza Çok teşekkür ederiz. Teknik ekibimizin oluşturduktan sonra geri kalan sporcularla görüşmelerimiz olacaktır.

KULÜP MİSYONU = Kulübümüz Kısa vadeli düşünen kulüp yapısından çıkıp, uzun vadeli düşünen bir kulüp yapısına dönüştüreceğiz. Kulübümüz tüketen değil üreten bir kulüp, yetiştiren bir kulüp konumuna geçecektir. Tesisleşme açısından her geçen gün gelişen geliştirmeye yönelik çalışmaları olan bir kulüp yapısında faaliyet gösterecektir. Profesyonel bir kulüp olma profesyonel düşünen bir kulüp yapısı olmaya aday bir Kulübüz. Türk futbolundaki gibi günübirlik Spor anlayışı olmayacaktır. Kulüp yönetimi ve kulüp başkanlarının kendi kafalarına göre canları sıkıldığı zaman sıkıştıkları zaman antrenör ve sporcu takımdan gönderecekleri bir yapı olmayacaktır. Kulübümüz uzun süre çalışacağı antrenör sporcularla yollarına devam edecekler. Kulüp yapısına uyan antrenör arkadaşlarla yolumuza devam edeceğiz. Uzun vadeli düşünen, üreten antrenörler ile çalışacağız. Kulübümüzün bir felsefesi olacaktır. Bir oyun felsefesi olacak. Kulübümüz yapacağı transferler de antrenöre göre sporcuya göre transfer yapmayacaktır. Kulübün kendi oyun sistemi kendi yapısına yani başarıya odaklı olacaktır.  Buna uyan antrenör ve sporcuları transfer edeceğiz. Kulübün kendine ait bir sistemi olacaktır. Üreten başarılı bir kulüp konumuna geçeceğiz. Aynı zamanda belli bir sistemimiz olacağı için altyapıdan daha kolay oyuncu yetiştirme fırsatı olacaktır. Çünkü altyapı ile A Takım aynı antrenman programı aynı oyun sistemi oynayacağı için altyapıdan A Takım’a çıkan sporcularımız zorluk çekmeyecekler. Kulübümüz kendi üreten dışa bağımlı olmayan bir kulüp olma yolunda yol olacaktır. Tüketen kulüp değil de üreten bir kulüp olacaktır. Kulübümüz bir dönem İspanya'da Atletico Bilbao Kulübü gibi bölge sporcularına bölge insanını kapsayacak daha çok önem veren bir kulüp görünümünde olacaktır. Ama Atletico Bilbao gibi kat kurallarımız olmayacaktır. Bölge dışından gelen sporcularımız bölge sporcularını kat kat üstünde olmaları gerekmektedir. Kulübümüze para kazandıran, kupa kazandıran yeteneklerde olmaları gerekmektedir.

SPORTİF DİREKTÖRÜ = Benim, bölge halkı ve Van halkından istediğim kulüplerine sahip çıkmaları, Gençlerine sahip çıkmaları. Bizler, sizler için varız. Kadınlar için, gençler için, spor birleştiren barıştıran seven sevdiren yönünü Van'a ve bölge getirmek istiyoruz. Şimdiki gibi ayran ayrıştıran kulüp olmayacağız. Biz herkesin kulübe olacağız. Bu konuda ilk yaptığımız iş kulübümüzün ismi oldu. Bildiğiniz gibi Van'ı Türkiye komşu ülkeler bilmekte ama Van Gölü ismi tüm dünya bilmektedir. Çünkü Van Gölü Dünyanın 3’üncü Gölü Türkiye'nin en büyük gölü olmaktadır. Biz de dünyanın bileceği bir kulüp olmak için herhangi bir topluma değil siyahi, beyaz, Rum, Çerkez, Müslüman, Hıristiyan, Kürt, Türk ayrımı yapmadan tüm halklara hizmet edecek bir kulüp oluşturuyoruz. Herkesim bizi sahiplenecek bunu biliyoruz. Neden mi çünkü bizim dilimiz Barış, Sevgi spor kardeşliği dilidir.

Editör: TE Bilisim