İstanbul Van Çaldıran Çevre Köyleri Kültür Yaşam Derneği bu yıl 7.sini düzenlediği 22 takımın katılımı ile başlayan turnuva Pazar günü Haramidere Beysan Sanayi Spor Tesislerinde yapılan final maçı ile son buldu.

Programa İstanbul Milletvekili Zeynel Özen, Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık,  Yerel kalkınma platformu sözcüsü ve 2. ve 3. dönem dernek başkanı Seyithan Bilici, Van Dernekler Federasyon başkanı Mehmet Fatih Yağız. İBB Meclis Üyesi Erkan Erdoğan, Esenyurt Belediyesi yerel hizmetler müdürü Orhan Ayyıldız. Önceki dönem Van Dernekler Federasyon başkanı Fevzi Donat, Delta Şirketler grubu ve İzsiz Holding Yönetim kurulu başkanı Seyithan İzsiz. Sanatçılar Latif Korkmaz, Mıhemede Serhedé, Tuncer Özalp ile yazar Roni Nasır Kaya katıldı.

Programda konuşma Van Çaldıran Çevre Köyleri Kültür Yaşam Derneği başkanı Mehmet Ürgen şunları söyledi.

“Bu yıl 22 takımın katıldığı fair play ve centilmenlik anlayışı ile devam eden bugün final coşkusunu yaşadığımız bu güzel organizasyonda emeği geçen Spor kurulumuza teşekkür ediyorum.

Ayrıca bu güzel ve anlamlı etkinlikte mücadele eden tüm takımlarımızı ayrı ayrı kutluyorum. Kıymetli dostlar, spor sadece bir araya gelme ve birlikte ter dökme meselesi değildir. Spor insanların, bilhassa gençlerin boş zamanlarını değerlendirmenin en iyi ve kolay yoludur. Gençlerimizi metropollerin olumsuz etki ve şartlarından korumak için onları daha fazla sporla buluşturmalıyız. Zira Bizim sağlıklı düşünen ve sağlıklı yaşayan gençlere ihtiyacımız var. Eminim hepimiz kendi çocuğu için de aynı şeyi isteriz. Bu gençler de bizim çocuklarımız, kardeşlerimiz ve en önemlisi de bizim geleceğimiz. Bu hususta sivil toplum kuruluşları olarak bizim de daha çok çalışmamız ve gençleri iyi yönde teşvik etmemiz lazım diyorum ve hepinizi saygıyla selamlıyorum”. Dedi.

Çok sayıda katılımcının katıldığı final turnuvası şölen havasında geçti, Haramidere Beysan Sanayi Spor Tesislerinde oynan final maçından sonra kazanan takımlar şöyle oldu.

Birinci Eryahşi Spor

İkinci Arvas Harfiyat Spor

Üçüncülük ve Centilmenlik (fair play) kupasını ise Dilekli Hsm Spor kazandı.

Ayrıca birinci olan takıma para ödülü verildi.

Yapılan final maçından sonra kazanan takımlara ödülleri verildikten sonra programa karılan vatandaşlar Mıhemedé Serhedé, Tuncer Özalp ve Latif Korkmaz’ın seslendirdikleri şarkılarla halay çekerek kutladılar.

Editör: TE Bilisim