Bugün kendi sahasında oynayan Vanspor – Sakaryaspor 0-0 berabere kalarak, kendi evinde iki puan daha almayı başaramadı.

Daha önce dört maçtan, aldığı üç galibiyet, bir beraberlik ile puanının 10’a çıkaran Vanspor, Puanının 11’e çıkararak 5 sıraya oturdu. Van’da ciddi heyecan yarattı.

Bu nedenle maçtan birkaç gün önceden, Vansor Yönetim Kurulu Başkanı Seyithan İZSİZ, Van Yerel Basını ve Van Sosyal Medya Gruplarının yaptığı çağrı üzerine, Van Şehir Stadı önünde kalabalık ve coşkulu bir seyirci yığını oluştu.

Ancak,

Stad önünde oluşan kuyrukları/kalabalığı, tribünlere yönlendirecek görevlilerin olmaması ve ayrıca HES kodunu sorgulayan görevlilerin de yetersizliği değişik tepkilere neden oldu.

Bu alanda gerekli önlemlerin alınması ve seyircilerin stada daha rahat girmesini sağlamak önem teşkil etmektedir diye düşünüyorum.

Batı Tribünün neredeyse tıklım, tıklım dolu olduğu, doğu tribünü yarısından çok daha fazlası, kale arkasının beşten biri kadar dolu ve heyecanlı bir seyirci vardı.

Maçın başlamasıyla birlikte, takımını coşkuyla seyreden/destekleyen, takımından hamle bekleyen taraftarlar, maalesef yetmiş dakika boyunca, hayal kırıklığına uğradı diyebiliriz.

Birinci devrede defansif bir oyun taktiği uygulanırken, takım kendi ceza sahasından çıkamayacak kadar yetersiz göründü. Sağ kanat, orta saha, pres, kondisyon ve takım uyumu çok yetersiz göründü.

Takım oyun boyunca sol kanat üzerine çalıştı, ama istediğine ulaşamadı.

Birinci yarıda Sakaryasporun yakaladığı üç gol pozisyonu vardı ki, seyircilere saç baş yoldurdu.

Maçın iki kahramanı vardı,

Biri heyecanlı ve coşkulu seyirci,

Diğeri ise Kaleci Aydın’dı.

Takımda topu ayaklarına alan futbolcular, top sürmesini pek beceremediklerini, ayrıca top sürme esnasında takım arkadaşlarını yeterince gözlemlemedikleri hissi oluştu, hocanın bunları değerlendirmesi gerekir diye düşünüyorum.

Hocanın 62. dakikada yaptığı isabetli oyuncu değişikliği neticesinde,

Maçın 72. Dakikasında Vanspor’un yakaladığı ilk pozisyon vardı, sanki takıma haydi yeter dercesine, takımdan ani bir hamle oluştu ve bu hamleler sonrasında birkaç net gol pozisyonu yakaladı ne yazık ki, gole çeviremediler.

Takımın sol kanadı iyi, sanırım takım oyuncuları yeni ve henüz birbirine tam uyum sağlamadıkları nedeniyle, sıkıntı gibi görünse de, ilerde başarılı olacağına inanıyorum.

Van dışında yaşamam nedeniyle, bugün oynanan Vanspor - Sakaryaspor maçına giderek, taraftarların arasında oturarak, edindiğim izlenimi bir Vanspor taraftarı ve hayranı olarak gördüklerimi/duyduklarımı yazmaya çalıştım.

İşin teknik yönlerini tam bilmem ama bir taraftar gözüyle ve taraftarların konuşmalarını, izlenimlerini aktarmaya çalıştım.

Nacizane amacım, taraftarın sesini ve görüp konuştuklarını yönetime iletebilmek ve olan aksaklıklar yönetimin, taraftar gözüyle görmesini ve gidermesini sağlayabilmektir.

Yazdıklarım  hiçbir taraftarımızı negatif etkilemesin,

Takım henüz çok yeni, malum sorunlarımız vardı ve son zamanlarda toparlanan takımımızın her geçen gün daha iyi olacağına olan inancımızı hiçbir zaman yitirmemeliyiz.

Van’a, Vanspor’a gönül vermiş sayın başkanımıza, yönetimine, hocamıza, oyuncularımıza, seyircimize ve emeği geçen herkese teşekkür eder saygılar sunarım.

Editör: TE Bilisim