TFF 2. Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden Silahtaroğlu Vanspor Kulübü Başkanı Seyithan İzsiz geçtiğimiz günlerde, takımda eski yöneticilerden kaynaklı yaşanan sorunlardan dolayı istifa ettiğini açıklamasına tepkiler sürüyor.

Eski Başkan ve şimdiki kulüp yöneticilerinden Servet Yenitürk, ulusal ve yerel basın mensuplarıyla bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda Başkan İzsiz’in istifasını değerlendiren Yenitürk, yapılan açıklamanın tüm Van halkını üzdüğünü söyledi.

Başkan İzsiz’in açıklamasının asılsız olduğu ve bunlara duyarsız kalmanın mümkün olmadığını belirten Yenitürk, “Gelmiş geçmiş başkanlar içerisinde Vanspor’a en büyük zararı veren isim olarak anılacağına inanın. Geçmişte 4 yıl başkanlık yaptım. Çok daha ciddi sıkıntılarla karşı karşıya kaldık. Yönetimimizde istifalar gündeme geldi. Yönetim içerisinden bizi valiye şikayet edenler oldu. bizleri taraftarlara şikayet eden arkadaşlarımız oldu.

Maddi destek vermeyen arkadaşlarımız oldu yalnız bırakıldık ama hiçbir zaman Vanspor’a zarar gelmesin diye bunu ne basına taşıdık ne arkadaşlarımızı rencide ettik. kendi içimizde sorunları çözmek için elimizden geleni yaptık. Çok zor şartlarda bile Vanspor’u bırakıp gitmedik. Ama Seyithan Bey, giydiği gömleğin çok ağır olduğunu fark ettiği için, geldiği günden sonra bahaneler üretmeye, futbolculara, hocaya hakaret etmeye başladı. Kaçmak için sorun üretmeye başladı. Bu onun birinci istifası değil, dördüncü istifasıdır” dedi.

İzsiz’in iddialarına tek tek cevap veren Yenitürk, “Seyithan Bey takımı düşünseydi, Vanspor’u düşünseydi ve anlaştığımız futbolculara sahip çıkıp, transferlerini yapsaydı, biz bu sene şampiyon olurduk. Maalesef Seyithan İzsiz Bey Vanspor’un şampiyonluğuyla kaderiyle oynadı. Vanspor’a fayda sağlamamış, zarar sağlamıştır” ifadelerini kullandı.

Seyithan Bey açıklamalarında; ‘Ben güzel bir süreç yürüttüm. Ben bir kurumsallık oturtturdum Vanspor’a. Ben bir düzen getirdim. Vanspor da güzel gitti. Bu başarımı çekemediler” diyor. Arkadaşım, Vanspor’a ne kurumsallık getirdin? Vanspor’a ne emek verdin? Vanspor’a ne transferler yaptın? Vanspor’a ne bedel verdin de seni çekemedik? Sırf Vanspor, bu sene şampiyon olmasın diye elinden geleni yaptın. Gerekçende biz bu sene şampiyon olursak zaten bu takımın yüzde 80’ini servet Yenitürk kurdu, hep Servet Yenitürk’ün adı geçecek, hep Servet Yenitürk bu takımı kurdu diyecek. Biz bu sene hiçbir şey yapmayalım, takımı sadece ligde tutalım mücadelesini verdin” diye konuştu.

Toplantı soru cevap ile sona erdi.

Editör: TE Bilisim