VANEKSPRES HABER MERKEZİ - VAN

 Eski Başkan Seyithan İzsiz Yurtdışından jet yanıt İzsiz, "akla ziyan açıklamalar, bunlar İtibar suikastçisidir" dedi.

Eski Başkan İş insanı Seyithan İzsiz'in VanEkspres.com.tr’ye yaptığı açıklamayı olduğu gibi siz VanEkspres okurlarıyla paylaşıyoruz.

SÜKUT İKRARDAN GELİR

Sevgili kardeşlerim tabi kulübümün zarar görmemesi şehir insanımızın üzülmemesi adına çok bir şey söylemek istememekle birlikte özellikle eski başkan Yenitürk’ün ve de taşere ettiği dünkü arkadaşımızın da açıklamalarına binaen Sükut İkrardan Gelir desturuyla sükut etmeyi her zaman kendime adet edinmiş bir insan olarak konu anlaşılıyor ki sükutu bu arkadaşlarımızın çok anladığı yok ben kendilerinin dilinden konuşacak edebimi aşacak değilim. Dolayısıyla onların diliyle cevap vermekte benim gibi bir şahsa elbette yakışmaz.

Ancak bir takım söylemlerine cevap vermenin de zorunluluk olduğu kanaatindeyim buradan yola çıkarak dünkü arkadaşımızın yaptığı açıklamalardan sözüm ona ben bir kurum nezdinde Van sporu zarara uğratmışım bahsettiği kurum yanılmıyorsam SSK’dan bahsediyor. 

“KULÜBÜ BEN DEĞİL ONLAR ZARARA SOKTU”

Teknik heyet ve futbolcularla olan sözleşmelerden bahsediyor. Geç bildirimlerden bahsediyor. Yanlış bildirimlerden bahsediyor.  O bildirimlerin başında olan o şahsın kendisidir. Ve servet beyin o kulübe koyduğu kulüp müdürünün ve yeğeni Batuhan bey’den geç bildirimden kaynaklı kulübün uğradığı zarardır.  Daha kulübe yeni başkan olmuş olan şahsımla alakalı yakından uzaktan hiçbir alakası yoktur.

“KULÜBÜN KASASINDAN HESABIMA TEK KURUŞ GİRMEMİŞTİR”

Kulübün kasasından benim hesaplarıma bir kuruşun girdiğini bu kardeşlerimiz ispat ederlerse ben kendi ağızlarından dökülen çok yakışıksız olarak yorumladığım yakıştırmaların tamamını kabul ederim.

Benim sezonun başında basının önünde bir buçuk milyonluk taahhüdüm bugün itibariyle Van spor’a  gerek şahsi şirketim, gerekse yönlendirdiğim dostlarım üzerinden 2 milyon şeklinde kulübe bir katkı sağladım.

Sadece Silahtaroğlu’nun 250 bin liralık çekinden dolayı ayrıca kulübe 250 bin lira bir nakdi para gönderdim.  

“BU ARKADAŞLAR İTİBAR SUİKASTÇILARIDIR”

Bu arkadaşlarımız itibar suikastçılarıdırlar. Bunlar kendileri itibar sahibi olmadıkları için itibar suikastı yapıyorlar. Kendilerini temize çıkarmak adına minareyi çalan kılıfını uydurur misali sadece ve sadece çamur atıyorlar.  Benim dışarıdan gelen dostlarım ağırlandıkları otellerin parası kulübün kasasından ödenmiştir diyor beyefendiler.  

Biz bugüne kadar Van’a 5-6 tane maça gelmişiz ve yanımda gelen arkadaş sayısı muhtemelen 5-10 kişi olmuşlardır. Bugün Van’da bir otelin geceliğinin kaç para olduğu hepinizin malumudur. 10 kişi olsa dahi 5’er bin lira bir masraf söz konusudur.   6 defa geldiğimizi varsayalım 30 bin lira yapar.

AKLA ZİYAN BİR AÇIKLAMA

Ben 2 kusur milyon bu takıma bağışlamış olan bir iş adamının ki Allaha hamd ediyorum. Rabbimin lütfüyle onun kerimiyle bugün kendi sektöründe Türkiye’nin en büyük  3-4 tane firmasından bir tanesinin sahibi olarak sesleniyorum.  Benim 30 bin liraya ki 2 milyon bağış yapmış olan bir iş adamı için böyle bir rakamın telefiz edilmesi dahi akla ziyan bir durumdur.

Kendileri her türlü söylemleriyle eteklerinden dökülen kirin ve pisliğin içerisinde bunları ifade ediyorlarsa da ben en nihayetinde takdiri sevgili hemşerilerime bırakıyorum.

“SİVAS BELEDİYE 3,5 MİLYON VANSPOR 9 MİLYONA KURULDU”

Asıl kulübü zarara uğratanlar kimlerdir dendiğinde bugün ligin 2. Sırasında bulunan Sivas belediye spor’un 3 buçuk milyon liraya kurulduğunu seslendirmek zorundayım. Çünkü bizim kulübümüz 9 milyon liraya kurulmuştur.  Artık aradaki farkı lütfen benim hemşehrilerim bulsunlar. Ki biz Sivas belediye spor’a kendi sahamızda 3-0 yenildik. Ayrıca teknik heyeti ki bizim teknik heyetimiz aldıkları peşinat ve maaşlarıyla beraber külübe 1 milyon liraya mal olmuştur. Yük bindirmişlerdir. Yine aynı Sivas belediye spor’un teknik heyetinin sezon boyunca 110 bin TL’ye anlaştıklarını ayrıca sizler basın mensupları olarak elbette Sivas spor kulüp başkanımız Hakan Genç beyi aramak suretiyle bu bilgilere sahip olabilirsiniz.  

Dolayısıyla aradaki farkların ne şekilde nerelere gidilebileceğini de ben kamuoyunun takdirlerine ve siz değerli basın mensubu kardeşlerime bırakıyorum.

KULÜBÜN İÇİNE SİNMİŞLER, STAD GÜVENLİĞİ 2022’YE KADAR ALINMIŞ

Ayrıca  Basında takip ettiğim kadarıyla bir çok dostumuz kardeşimiz benim bir defa bunlarla mücadele etmem gerektiğini ifade buyurdular. Değerli dostlar bu arkadaşlarımız bu kulübün içine öyle bir sinmişler ki  kulübün bütün delegelerini, kendi çalışanlarından, bütün stad, kulüp yönetici, görevli ve benzeri bir takım güvenliklerini mutlaka kendi çalışanlarından organize etmiş 2022 yılına kadar kadar stattaki güvenliği dahi kendi şirketlerine bağlamış bu kulüp üzerinden ama ihaleler ama iş almalar ama yönlendirmelerden dolayı her tarafını bağlamışlar.

BİR TARAFI TAMİR ETMEYE ÇALIŞIRKEN BAŞKA BOZUK YAPILAR ÇIKIYOR

Dolayısıyla bir çok arkadaşımız ki özellikle takıma değinmek istemiyorum kendi hüviyetlerinden kendi hürriyetlerinden kendi kontrollerinden olan bir yapı oluşturmuşlar. Siz bir tarafı tamir etmeye çalışıyorsunuz diğer bir taraftan başka bir bozuk yapı karşınıza çıkıyor. Siz bir yeri onarmaya çalışıyorsunuz diğer bir taraftan yine arkadaşlarımız size engel çıkarmak için elinden gelen her şeyi yapıyorlar.

HAZIMSIZLIK, KENDİLERİNE MECBUR BİRAKMA GİRİŞİMİ

Dolayısıyla sezonun başında ne olacağı belirsiz nerdeyse fesih olmayla yüz yüze kalmış ekonomik bir buhran içerisinde olan bir kulübün bugün zirveye çıkaran bir yapı karşılarından görünce burada bir hazımsızlık, konuyu tekrardan kendilerine çevirme, kendilerine tekrardan mecbur bırakma gibi bir arayışın olduğunu bütün insanımız da görüyor.

HERHANGİ YARDIM ALMADAN 6 MİLYON ÖDEME YAPTIK

Yoksa bu kulüp sezonun başında belirsiz bir başarı veya bir ekonomik yapıdan yana her türlü belirsizliğin içinde olan bir kulüp eğer kendi yapısı içerisinde kimseden herhangi bir para bir yardım almadan 6 milyon bir ödeme yapıp aynı zamanda sportif anlamında geride bırakmış olduğumuz 11 haftalık süre içerisinde liderlik yaşamış bugün de potanın içerisinde olan liderle arasında sadece 2 puan farkı olan bir yapıya sahip ise bu elbette bir başarıyı ifade etmekle beraber bu arkadaşlarımızın hazımsızlığını ortaya koyuyor ki son maçlarda da bir takım kriptolarla bunu özellikle benim referans verdiğim arkadaşlara sormak suretiyle görebilirsiniz.

BEYFENDİ İSPATTAN BAHSEDİYOR

Ben basın açıklamamızda hiç bir şekilde bir riyaya bir zana girmeden isimler verdim. Ve dedim ki bakın bunlar adreslerdir dedim. İsimler verdim. Şimdi beyefendi ispattan bahsediyor. Ben tek tek isimlendiriyorum. Diyorum ki kardeşim şu şu isimlere sorun bu arkadaşlarımız bunlara gittiler mi? Bu tarz toplantılar yaptılar mı? Bu göreve talipli olduklarını söylediler mi? Hatta biz sana şöyle zemin hazırlayacağız dediler mi? kaldı ki bugün bu durumda maalesef başkanımıza dahi gittiler.

HERKES MEHMET BAŞKAN’A DESTEK VERSİN

Onun için ben istiyorum ki bundan sonraki süreçte herkes elbirliğiyle Mehmet Başkan’a destek versin. Kulübümüz bundan zarar görmesin sportif bir başarı elde edilsin. Bunların da bu ayak oyunları bitsin ve en nihayetinde herkesin ortak paydası olan Vanspor Futbol kulübü hak ettiği yerde olsun.

Bende bir hemşehrileri, bir kardeşleri olarak mutlaka takımımın yanında olmakla birlikte en nihayetinde hemşehri vasfımı yerine getirmeye devam edeceğim. Zaman zaman maçlara da geleceğim.

Şov’a gelince arkadaşlarımız benim şov yaptığımı söylüyorlar. Sevgili dostlarım rabbime hamd olsun. Ben 45 yaşında 2 fakülte mezunu, yüksek lisansını siyaset bilimi üzerine yapmış çok şükür 10 binlerce çalışanı olan bir kurumun başında olan bir insan olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesinde, İstanbul Ticaret Odasında sayısız dönemler meclislerde yer almış çok şükür Rüştünü ispat etmiş bir adam olarak nasıl bir şov’a ihtiyacım olabilir. 

“ARKADAŞLARIMIZ KENDİLERİNİ AKLAMAYA ÇALIŞMASINLAR”

Ben Van ile alakalı daha sezonun başında kongrede bizim amasız ve fakatsız hiçbir zihniyet ve mantıkta arka perdede hiçbir hesabımızın olmayacağını sadece ve sadece hemşerilerimize hizmet etmek amaçlı Van’da olduğumuzu defaten tekrarladık. Dolayısıyla rabbimize hamd olsun şova ihtiyacımız yok biz çok şükür geçmişimizle birlikte "Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz desturuyla biz yaptıklarımızla hep ortada olmuşuz rabbim nasip ederse de bundan sonra da öyle olacağız dolayısıyla arkadaşlarımız kendilerini aklamaya çalışmasınlar.

YURTDIŞINDAYIM TÜRKİYEYE DÖNER DÖNMEZ VAN’I ZİYARET EDECEĞİM

Servet Bey’in tehditlerine gelince onun o mahalle dilini kullanacak olan değilim. Ama ben fuardan dolayı yurtdışındayım. Türkiye’ye döner dönmez ilk fırsatta Van’a İnşallah dostlarımızı ziyarete geleceğim.   Cumhuriyet caddesinde esnafımızı ziyaret edecem, Servet Bey havarileriyle etrafındaki tayfasıyla benim nasıl Van’a girmeme engel oluyormuş bunu özellikle çok merak ediyorum.

ÇORUM MAÇ PRİMLERİNİ KENDİM HEDİYE ETMEK İSTERİM

Takımımızın Çorum maçı var. Bütün kardeşlerimize teknik heyetimize değerli başkanımıza kalbi muhabbetlerimi sevgilerimi gönderiyorum. Taraftarımızı Vanlı hemşehrilerimizi en derin saygılarımla sevgilerimle selamlıyorum.

Yarın takımımızın Çorum maçında galip gelmesi durumunda takımımızın Çorum maçı primlerini de özellikle kendim hediye etmek istiyorum.

BİZE KARŞI 10 BİNLERCE YORUM VE AÇIKLAMA GERÇEKLEŞTİ

Son iki üç gündür yapılan basın toplantılarından sonra 10 binlerce yorumu okuduklarında, 10 binlerce açıklamayı takip ettiklerinde bizim hemşehrilerimizin bu kardeşlerimize karşı teveccühleri zaten ortadadır. Çok da bir şey söylemeye gerek yok Rabbime tüm dostlarımızı kardeşlerimizi emanet ediyorum. Hepinizi kalbi muhabetlerimle selamlıyor çok teşekkür ediyorum.

Editör: TE Bilisim