Hüseyin ÖZKÖK - AJANSSPOR

Ajansspor’da 30 Kasım günü yayınladığımız bir haber “oyuncu değişikliğinde hükmen yenilgi! TFF neyi bekliyor”  başlığını taşıyordu.

Haberde anlatılan durum çok netti. Misli.com 2. Lig Kırmızı Grup’ta 31 Ekim günü Kırşehir’de oynanan ve ev sahibi takımın 1-0 galibiyeti ile sonuçlanan Kırşehir Belediye Spor-Van Spor müsabakasında ev sahibi ekip hem de 10 kişi oynarken oyuncu değişikliği kuralı ihlali yapmış ve 5 oyuncu değişiklik hakkını oyun içinde 4 defada gerçekleştirmişti. Bunun üzerine Van Spor Kulübü, TFF talimat ve statülerinin ihlal edildiğini belgeleyerek TFF’ye itiraz başvurusu yapmış ve karşılaşmanın hükmen Van Spor lehine tescil edilmesini istemişti.

Aslında kurallar çok net. Futbol Müsabaka Talimatı Madde 22-Hükmen Yenik Sayılmalar (ğ) bendinde “TFF’nin, müsabakalar için çıkardığı düzenleme hükümlerinin müsabaka sonucuna etki edecek şekilde ihlal edilmesinin” hükmen yenilgi nedenlerinden biri olarak açıkça yazıyor. (müsabaka sonucuna etki konusuna aşağıda geleceğiz)
Peki, yukarıdaki maddenin atıfta bulunduğu TFF 2. Lig Müsabakaları Statüsü Madde 11-Oyuncu Değişikliği 1. Bendi ne yazıyor. “Müsabakalarda 5 oyuncu değişikliği yapılabilir. Oyuncu değişiklikleri oyunu kesintiye uğratmamak adına devre arasında yapılacak değişiklikler hariç müsabaka esnasında en fazla 3 defada yapılabilir”

Editör: TE Bilisim