2 Sezon önce "1. Lig'e çıkar mı" söylemlerinin ve konuşmalarının geçtiği Vanspor bu sezon olağanüstü kongreler ile anılıyor.

Yeni sezonda TFF 2. Futbol Ligi Kırmızı Grupta mücadele edecek olan Vanspor, yaptığı son olağanüstü kongrede yeni yönetimini oluşturamadı. Yeterli çoğunluk sağlanmasına rağmen, yönetime aday olan Turgut Lenk’in sunduğu listede kendisi dışındaki isimler üye olmadığı için liste kabul edilmedi. Başka liste sunulmayınca Vanspor kongresi bir hafta sonraya ertelendi

Vanspor kongresine Van Gençlik ve Spor İl Müdür Nevzat İnanç, Türkiye Futbol Federasyonu Van Bölge Müdürü Cengiz Polater, Vanspor Kulüp Başkanı Servet Yenitürk, ASKF Başkanı Ramazan Kıvanç, işadamları ve delegeler katıldı. Van Ticaret ve Sanayi Odası’nda saat 17.00’de başlayan genel kurul açılış ve yoklama ile başladı. Çoğunluğun sağlanmasının ardından, divan heyeti oluşturuldu.

Divan başkanlığı Yalçın Özdemir, Divan katipliklerine ise Fikret Beler ve Tanju Öntürk seçildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden genel kurul, yönetim kurulu ve mali raporun okunması ve ibrasıyla sürdü. Akabinde Yönetim Kurulu Üyesi Fahri Baştürk yönetim kurulu faaliyet raporunu okudu.

Baştürk, Vanspor takımının Erzurum'da kampta olduğunu, İskele'deki tesislerin ise tadilatta olduğunu belirtti. Daha sonra mali rapor okundu. Kulübün toplam borcunun 19 milyon 527 bin 718 TL olduğu belirtildi. Genel kurul, denetim ve disiplin raporlarının okunması ile devam etti.

Akabinde, yönetim, denetim ve disiplin kurulu liste sunulması için çağrı yapıldı. Daha önce de birkaç kez Vanspor'a başkan olacağı iddiasında bulunan Turgut Lenk bir liste sundu. Listedeki isimlerin üye olup olmadıkları incelendi. Turgut Lenk dışındaki isimler üye olmadığı için liste kabul edilmedi. Denetim ve disiplin kurulu üyeleri seçimi için başka bir liste sunulmayınca Vanspor, kongresi bir hafta sonraya ertelendi.

Dilek ve temenniler bölümünde mevcut Başkan Servet Yenitürk söz aldı. Başkan Yenitürk 1 Ağustos’ta yapılan kongrede Vanspor’un kapanmaması için ellerini taşın altına koyarak, tekrar başkan adayı olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Bilindiği üzere Temmuz ve Ağustos ayları içerisinde bir olağanüstü kongre yaptık. Bu kongrede kulübümüzün kapanmaması için, yeniden hayata döndürmek için bu süreçte aday olduk. Ciddi çalışmalar vardı. Taraftarımızın, basının, siyasilerimizin çok ciddi çalışmaları vardı. Vanspor için güçlü bir yönetim oluşturmak adına ciddi çalışmalar yapıldı. Vanspor’u layık olduğu yere taşıyabilmek adına, ciddi bir gelişme vardı. İstanbul’dan, Ankara’dan, Antalya’dan, İzmir’den işadamlarımızın arayışı üzerine, sürenin kısıtlı oluşu nedeniyle, derneğimizin kapanmaması ve devam etmesi ve yeni sezona geç kalmaması için, birinin fedakârlık etmesi gerekiyordu.

Şehri kucaklayacak güçlü bir yönetimin oluşması için biz bu fedakarlığı aldık. Aldığımız gün itibariyle, kulübümüzde geçtiğimiz sezon kulübümüzde oynayan başarılı futbolcularla ve yeni transfer ettiğimiz futbolcularla sözleşme imzaladık. İlk işimiz Erzurum’da kamp merkezi ayarlamak oldu. Daha sonra malzemelerimizi aldık. Bunların peşinatlarını ödedik. Takımımız 14 gündür Erzurum’da çalışmalarını sürdürüyor. Şu ana kadar 18’e yakın transferimizi tamamladık. Bu arkadaşlarımızın çoğuyla sözleşme imzaladık. Bazılarıyla ise önümüzdeki günlerde imzalayacağız. 5-6 futbolcuyla da prensip anlaşmasına vardık. Bunların içerisinde sürprizler de olabilir. Arkadaşlarımız bugünkü kongreyi bekliyorlardı. Bunlarla da hafta içerisinde inşallah sözleşmeler imzalanacak. Van halkına, Van taraftarlarına bunu açıklayacağız."

Haftaya Vanspor yönetiminin belli olacağını belirten Yenitürk,

"Bugün kongremizin gerçekleşmesini istiyorduk. Ama İstanbul’dan siyasilerimizin çağrısı üzerine, işadamlarımız Seyithan İzsiz olsun, Mehmet Avcı olsun, Akın Dinçer bey olsun, Nasır Çetin bey olsun, birçok arkadaşımız bu işle uğraşıyordu. İşadamlarımızın bir kısmının il dışında olması, ülke dışında olması dolayısıyla sağlıklı bir şekilde bir araya gelemediler. Bundan dolayı bir yönetim kurulamadı. İster istemez bu arkadaşlarımız bugün aday olamadılar. Bu arkadaşlarımızla birebir görüştük. Onların yönetimde olmasını çok istiyoruz. Özellikle Seyithan Bey ile görüştük. Kendisi güçlü bir şekilde bu takıma sahip çıkılması gerektiğini, şehri kucaklayacak bir çalışma yaptığını, fakat işlerinin yoğun olmasından dolayı bu işle uğraşamayacağını, arkadaşlarımıza bildirdi. Bundan dolayı tekrar bir süre istediler. Bugün için aday olamayacaklarını söylediler.

Bizim onlara önerimiz şudur; bana düşen ne var ise, ne gerekiyorsa, hangi konuda fedakârlık gerekiyorsa ben hepsine varım. Üzerime ne düşüyorsa yapmaya hazırım dedim. Ama güzel ve düzgün bir yönetim olmasını talep ediyoruz. Kendisi işin içerisinde olmasa bile, biz Seyithan İzsiz’in fahri başkan olarak devam etmesini ve bunun etrafından güçlü, şehri kucaklayacak bir yönetim olursa, inanıyorum ki Vanspor, layık olduğu yere gelecektir. Bizlere de yine ne düşüyorsa, elimizden geldiği kadar o yönetimin yanında yer alacağımızı ve kendilerine yardımcı olacağımızı da tekrar kendilerine bildirdik. İnşallah haftaya güzel bir yönetim ile Vanspor’umuzun yolu açılır. Bu sezon transfere başlarken, Sayın Valimizle görüştük. Bu sezon için 1 milyon 800 bin TL’lik bir protokol imzaladık. Formamızın sırt sponsoru BELVAN olacak. Bununda ödemesini 4 taksitte yapacaklar. Sayın Valimize buradan teşekkür ediyorum. Eski Milletvekillerimizden Burhan Kayatürk, Kimlik Mağazaları olarak bu sezon için de 500 bin liralık reklam bağışında bulundular. Kendisine buradan da teşekkür ediyorum." Dedi.

Daha sonra söz alan işadamı Turgut Lenk ise Vanspor'un iyi yerlere gelmesini istediklerini, Vanspor Holding'i kurduklarını belirterek, "Başkan Yenitürk keşke ayrımcılık yapmasaydı, bizi de davet etseydi" serzenişinde bulundu.

Söz konusu kongre, yeni bir yönetim oluşmadığı için haftaya ertelendi.

Editör: TE Bilisim