VanHaber - Başkanlık süreci yılan hikayesine dönen Vanspor’da iki kez denen kongre süreci tamamlanamazken, kongrede tek aday olarak çıkan Vanlı İşadamı Turgut Lenk’ten flaş bir açıklama geldi. Geçtiğimiz haftaki kongrede tüzük gereği yönetimi üye olmadığı için kabul edilmeyen Lenk, Vanspor’u sahipsiz bırakmama adına girişimlerini devam ettirdiği ve mevcut başkan Servet Yenitürk’ün görevi kendisine bırakma noktasında mutabakata vardıklarını söyledi. Bunun için “Valilik oluru ile takımı yönetmeye hazırım” dedi.

VANSPOR’A SAHİP ÇIKMA SEVDAMIZDAN VAZGEÇMEDİK!

Yaptığı bir açıklama ile Yenitürk ile anlaştığını ve Yenitürk’ün de onayı ile süreç içerisinde takımın başına geçme sürecinde birtakım görüşmeler yaptığını söyleyen Lenk, bu süreç ile ilgili olarak yaptığı değerlendirmede şu ifadelere yer verdi: “Bilindiği gibi geçtiğimiz hafta Vanspor Futbol Kulubü Kengresi için ikinci kez bir araya geldik. Takımın yeni başkanının belirlenmesi sürecinde Servet Bey daha önce olmayacağını açıklamıştı. Bizim dışımızda da Veysel Efe, Ali Süer ve Murat Çevik adaylıklarını duyurmuştu. Seçim günü Murat Çevik seçimden çekildi. Bizim dışımızda da diğer iki isim hiçbir şekilde seçime girmediler. Biz ise tüzük gereği yönetimimizde üyelikleri olmayan adaylar olduğu için seçime dahil olamadık. Ama biz bu işin ardını bırakmayacağımızı, Vanspor’a sahip çıkacağımızı ısrarla dile getirdik. Başta da dile getirdiğimiz takımımızı 1. Lig’e çıkarma iddiamızla öncesinden hazırladığımız yönetimimiz, teknik ekibimiz ve destekçilerimizle takımımıza sahip olma çabamızı sürdürdük.

” SERVET YENİTÜRK İLE MUTABAKATA VARDIK!

Lenk, Yenitürk ile görüştüklerini ve Vali Bey’in oluru ile süreci yürütebileceklerinin altını çizerek, “Kongre sürecinden sonra biz takımımıza destek çıkma noktasında mevcut kulüp başkanı Servet Bey ile bir kez daha bir araya geldik. Kendisine daha önce de beyan ettiğimiz samimiyetimizi ortaya koyduk. Kendisine takımı sahiplenmek istediğimizi söyledik. Kendisi ile de mutabakata vardık. Servet bey takımı bu noktada bizlere teslim etme noktasında hazır. Sayın Valimiz’in de uygun görmesi halinde istifa edip Sayın Valimiz’in talimatı ile görevi bize bırakma noktasında hazır olduğunu bildirdi. Şahsı da görüşmemizde ‘Valimizin uygun görmesi halinde istifa etmeye ve her türlü fedakarlığa yapmaya hazırım’. Dedi. Haliyle şunu söyleyebiliriz ki takımın daha çok zaman kaybetmeden, hızlıca lige odaklanması için süreç nihayetlenmeli. Bu noktada sadece Valimiz’in uygun görmesi ve görevi bize tevdi etmesine ihtiyacımız var.” Dedi.

KENTİN DİNAMİKLERİ YANIMIZDA YER ALMALI

Bu noktada kentteki siyasi, kurum/kuruluş temsileri ve birçok ismin desteğinin de önemli olduğunu vurgulayan işadamı Turgut Lenk, “Ben büyük bir ekip ile 4 yıldır üzerinde çalıştığım bir projeyi kentimizin takımı için hayata geçirme mücadelesi veriyorum. Yıllardır kentin takıma sahiplenilmesi ve büyümesi noktasında çok ciddi görüşmeler, resmi destekler aldım. Daha önce de açıkladığım gibi takımı şaha kaldıracak projelerim var. Bunun için başta Van’ımızın dinamiklerinin görüşleri önemli. Bu noktada sayın milletvekillerimizin, Ak Parti İl Başkanı Sayın Kayhan Türkmenoğlu’nun, STK’ların destekleri çok önemli. Ciddi ve samimi bir şekilde bu süreçte yanımızda durmalarını istiyorum. Lütfen bu sürecin ivedilikle bitmesini sağlayın. Takımın krize girmeden, takımsız kalmadan bu süreci hızlıca tamamlanması noktasında desteğinizi istediğimi bir kez daha ifade ediyorum. Yani özetle bu noktadan sonra top valimiz, milletvekillerimiz ve il başkanımızdadır. Süreci nihayetlendirmek yöneticilerimizin elinde.”

“RESMİ TÜM BORÇLARI ÜSTLENİYORUM, KİMSEYE BİR KURUŞ BORÇ KALMAYACAK”

Lenk bu noktada kentteki birçok isme çağrıda bulunak, “Ben bu noktada altını çizmek istiyorum. Biz kongre sürecinden sonra Vanspor Futbol Kulübü Başkanı Sayın Servet Yenitürk ile konuştuk, görüştük. Kendisi ile bir mutabakata vardık. Van’ımız için Vanspor’umuz için, Van halkı için Van’ı ve Vanspor’u sahipsiz bırakmamak adına bir görüş birliğine vardık. Ben bu takımı iyisiyle, kötüsüyle sırtlamaya hazırım. Buradan bir kez daha takımın tüm borcu başta olmak üzere, büyük küçük tüm resmi borçlarını da üstlenmeye hazırım. Kimseye bir kuruş borcunu bırakmayacak şekilde Vanspor’umuzu borçlarından kurtarıp efsane bir kadro ile Süper Lig yolunda unutulmayacak bir takım yapma noktasında her yönüyle hazır olduğumun bir kez daha altını çizmek istiyorum. Van halkının ve taraftarımızın da gereğini yapacağına da inancım sonsuzdur.

” LENK: TÜM BU İSİMLERİN DESTEĞİNİ ALDIM

Öte yandan daha önce da kamuoyu ile bahsettiği Van Spor’u şahlandırma projesi için 4 yıl çalıştığını söyleyen Lenk, o proje için yıllardır süreç içerisinde bir araya geldiği birçok isme de teşekkür etti. Lenk, “Projemize, bana ve yönetimimize inanarak imzalı yazılı belgeli destek verdiklerinden dolayı desteklerini esirgemeyen tüm herkese teşekkür ediyorum. Yaklaşık dört yıldır Yeni Vanspor Projesi ile çıktığım bu yolda dört yıldır yaptığım çalışma ve projelerime desteklerini ilk günden bu yana esirgemeyen Van eski Valimiz Sayın İbrahim Taşyapan’a, Cumhurbaşkanımızın Başdanışmanımız Sayın Gülşen Orhan’a, Gümrük ve Ticaret Bakak eski yardımcısı Sayın Fatih Çiftci’ye, Ak Parti Van eski milletvekili Sayın Burhan Kayatürk’e, Van Ticaret ve Sanayi Odası başkanımız Sayın Necdet Takva’ya, Şoförler ve Otomobilciler Odası yönetim kurulu başkanı Sayın Emin Tuğrul’a, Van Ticaret Borsası eski başkanı Sayın Enver Mahmutoğlu, VİŞAD Genel Başkanı Sayın Ahmet Fatih Hatunoğlu, Erciş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yardımcısı Sayın Muhammet Murat İzgi, Ercişliler Birliği ve Danışmanı Sayın Zafer İzgi, Büro Memur-Sen İl Başkanımı Sayın Mahmut Gülaçar’a, Türkiye Futbol Amatörler Derneği Van Şube Başkanı Sayın Mehmet Tuğrul’a, Van Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanımız Sayın Ramazan Kıvanç’a, Van Dernekler Federasyonu Başkanı Sayın Fevzi Donat’a, Van Kültür ve Dayanışma Vakfı Eski Başkanı Sayın Müjdat Çelik’e ve desteğini esirgemeyen diğer tüm kurum, kuruluş, STK, vakıf, dernek temsilcilerine teşekkür ediyorum.”

“HALKIN CİDDİ İLGİ VE ALAKASI VAR”

Lenk, son olarak ise gördüğü ilgiden dolayı Vanlılar’a teşekkür ederek: “Bu noktada şunu da ifade etmek isterim. İlk günden bu yana Van halkının, taraftarın, esnafın ciddi ilgi ve alakasını gördüm. Hemşerilerim bu süreçte beni yalnız bırakmadı. Yanımda olduğunu net bir şekilde ifade etti. Ciddi bir ilgi, alaka gördüm. Bu da süreçte beni iyice motive etti. Bu noktada basın mensuplarının da sahiplenmesi ve desteği oldukça önemliydi. İnşallah bu işi kent olarak hep birlikte başaracak ve takımımızı en ileri seviyeye taşıyacağız.” Lenk, son olarak “Reklam amaçlı değil, mertçe, dürüstle, cesaretle, plan ve projeli olarak bu takıma sahip çıkma için talip olduğumuzu gösterdik. Bunu dün de yaptık. Bundan sonra da göstereceğiz.” Diyerek takımı sahiplenme noktasında yürekten hazır olduğunu duyurdu. Şehrivan
 

Editör: TE Bilisim