HAYDAR ERDİNLER - VANEKSPRES -- ANKARA

İkinci Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden Vanspor, ligin 13. haftasında Ankara'da, 18 puana sahip, Etimesgut Belediyespor ile saat 13'te karşı karşıya geldi.

VansporFK Başkanı Sayın Mehmet AVCI ve Yönetim Kurulu Üyeleri'nin de izlediği maç'ta Ankara'daki Van'lıların az ilgi göstermesi gözden kaçmadı. 

VansporFK Aydın BAĞ, Emrah TACİR, Fatih SOMUNCU, Selim KAYACI, İlyas EKİZ, İsmet KAVUŞTU, Oktay AYDIN, Sedat KOMİ, Barış GÖK, Yakup DEMİR, Kubilay AKYÜZ on biriyle oyuna kontrollü ve hızlı başladı.

İlk yarım saat VansporFK oyuncuları rakip yarı sahasında çıkmadı denilebilir. Ancak maçın 39. dakikasında sol kanattan gelişen Etimesgut atağı sonucunda Turan YILMAZ'ın attığı şık golune engel olamadı,

39. dakikada gelen gol ile Etimesgut Belediyespor 1-0 öne geçti. Maçın ilk devresi rakip takımın 1-0'lık galibiyetiye sona erdi.

Maçın ikinci devresinde, VansporFK oyuncu değişikliği, Güney TUTCUOĞLU ile oyuna başladı. 

Güney TUTCUOĞLU 63. dakikada attığı gol dışında, oyun boyunca yaptığı hatalar saç baş yoldurdu.  Güney TUTCUOĞLU gelişen bir çok Vanspor ataklarını, topla buluştuğu an ya kaybetti,  isabetli pasları dağıtmadan top kaybına sebebiyet verdi. Diğer maçlarını izlemediğim bu oyuncunun, bu maçta hemen hemen bir çok etkili topları kaybettiği gibi, etkili top dağıtımlarını yapamadı.

Oyunda bu maçta eleştiriyi hak eden ve daha önce çok beğendiğim kaleci Aydın BAĞ oldu. Kaleci Aydın'ın 80. ve 81. dakikalarında peş peşe kaleyi terk edip, adeta orta sahaya kadar gelerek büyük hatalar yaptı. Bu hatalarını orta saha ve kanat oyuncularının adeta rakibi pres altında tutarak, takımın gol yemesine izin verilmedi. Teknik ekibi bu konuya dikkat etmesi gereken bir husus olduğunu diyenlerdenim.

Bu maçta Emre TACİR, Fatih SOMUNCU, İlyas EKİZ, İsmet KAVUŞTU, ve özellikle Barış GÖK ile Sedat KOMİ maçın yıldızlarıydı, durmadan çalıştılar, pres yaptılar. Sedat KOMİ ile İsmet KAVUŞTU'nun top çevirme teknikleri ve artistik hareketleri mükemmeldi. Ayrıca Sedat KOMİ ile Barış GÖK ikilisi sahada en güzel anlaşan iki oyuncu olduğu gözden kaçmadı.

Daha önce rakip takımın pres oyununa karşı, kendi yarı alanına hatta ceza sahasına yığılan bir takım görüntüsü yoktu ve bu çok güzel bir gelişme, bu anlamda teknik ekibi kutluyoruz.

MAÇTAN ÖNE ÇIKAN DAKİKALAR; 

Dakika 29 - Solkanattan gelişen EtimesgutBS tehlikeli atağından Göksu TÜRKDOĞAN pozisyondan yararlanamadı,

Dakika 34 - Vanspor'dan, Barışın sol kanattan sürerek getirdiği topu Selim KAYACI'ya verdi Selimin kötü vuruşuyla top aut'a çıktı

Dakika 36 - EtimesgutBS'un tehlikeli bir pozisyonu oluştu,

Dakika 38- VansporFK gelişen atağında Kubilay AKYÜZ'ün sert vuruşunu kaleci kornere attı,

Dakika 39 - EtimesgutBS'un sol kanattan gelişen ani atağını Turan YILMAZ şık bir vuruşla gole çevirdi 1-0 

Dakika - 51 EtimesgutBS'un sol kanattan gelişen atağına Vanspor defansi topu taca attı

Dakika - 59 Vanspor'dan İset KAVUŞTU tartışmaya açık bir sarı kart gördü

Dakika - 63 Vanspor'un kanat oyuncuları çok aktif çalışarak bu dakikada sol kanattan gelen bir atak sonucu yapılan ortaya Güney TUTCUOĞLU vurdu gol oldu 1-1

Dakika 65 ve 69 - Vanspor'un baskıları devam ederken, kaleyi karşıda gören yerde serbest vuruşları kazandı, bu serbest vuruşlar kalecinin son hamleleri toplar kornere gitti

Dakika - 74 Vanspor'un golluk pozisyonudan Sedat KOMİ acele vurması nedeniyle top dışarı çıktı

dakika - 78 EtimesgutBS'den Ahmet KARADAYI müsait gol pozisyonundan yararlanamadı 

Dakika 80 ve 81 Vanspor kalecisi Aydın BAĞ'ın peş peşe kaleyi terk etmesi sonucundan büyük tehlikeler yaşandı, (tehlikeler orta saha ve kanat oyuncuların pres oyunu sayesinden gole dönüşmedi)

Dakika 90 - Maç 7 dakika uzatıldı

Uzatma dakikalarında Vansporun üstünlüğü ile maç 1-1 berabere biterek, iki takım birer puan razı oldular. Vanspor bu beraberlikle birlikte puanını 25'e yükseltti. 

Editör: TE Bilisim