Haydar ERDİNLER Yazdı

Evet tartışmalı, görültülü bir sezonu kapattık ama Vanspor kaybetmedi,

Yıllardır hep birlikte takip ettiğimiz Vanspor, son yıllarda adını bile unutturmuştu.

Objektif olmak zorundayız.

Sezonun ilk başlangıç dönemini hatırlayalım,

Vanspor’u yönetecek kimse yok deniliyordu,

Sosyal medyaya yansıyan tepkiler ve kamuoyunda oluşan kanaat ve dile getirilenler arasında; kimisi Vanspor siyasi amaçlı kullanılıyor, kimisi şan şöhret peşindeler, kimisi rant elde ediyorlar deniliyordu.

Özellikle ilk dönemdeki yönetime karşı güvenin kalmadığını; “at bende meydan bende” misali takımı istediği şekilde yönetiyorlar söylemleri hep gündemdeydi. Eski yönetim ise Vanspor’u almak isteyen varsa buyursun gelsin alsın demeçleri vardı, gel-gitler çoktu ve bu yıllardır böyle geçiyordu, Vanspor adını ve güvenini kamuoyu nezdinde bitirmişti diyebiliriz.

Neyse;

Yönetim düzeyinde bu sorunlar yaşanırken rakip takımlar kadrosunu çoktan oluşturmaya başlamıştı ve bitirmişti bile…

Futbol sezonunun başlamasına birkaç gün kala yeni bir yönetim kurulu oluşturuldu ve takımın başına Seyithan İZSİZ geldi; o günün ekonomik koşullarını da göz önüne alan yönetim, kümede kalmak amacıyla sıradan bir takım iskeletini oluşturduklarını hepimiz biliyoruz.

Seyithan İZSİZ takımın başına geçerek, şeffaf ve hesap verebilirlik bir yönetim şeklini ortaya koydu, kısa sürede nasıl yıpratıldığını gördük.

Seyithan İZSİZ yerini Mehmet AVCI’ya bırakarak istifa etti.

Peki sorun bitti mi?

Hayır…

İzsiz’in istifası sonrasında bile, kazanda kaynayanlar durmuyordu, yönetim düzeyinde sorunların olduğu belliydi…

Ve sonra…

Var olan yönetimin içinde istifalar geldi, yeni yönetim bir yandan iç sorunlarla uğraşırken diğer taraftan kadroda ki eksiklikleri tamamlamaya çalışıyordu. Ligin ikinci sezonunda iyi oyuncular alındı ama son iki maç hariç, tüm sezon boyunca istenilen teknik kadroyu bir türlü oluşturmadı.

Bana göre Mehmet AVCI ve yönetim kurulu üyelerinin tümü Vanspor'a çok yakıştı, ve taraftarın gönlünde taht kurdular. Tek yanlışları Erhan Altın diye birini takımın başına getirmeleri oldu. Tekniğin “T”si bile olmayan bu vatandaş, her maçta saç baş yoldurttu. Bugün play-of’ta elenmemizin tek sorumlusu Erhan Altın’dır. Defansif oyun taktiğini benimserken takımı ceza sahasına kilitleyerek beraberlik ile play-ofa’a gideceğini sanıyordu herhalde… Bodrumspor - Vanspor maçı sonrasında da konu ile ilgili geniş bir analiz yapmıştık.

Sonuç olarak son iki maç öncesi Erhan Altın istifa ederek yerine getirilen Zeki YILMAZ ile Bengin ÇAKAY son iki maçta ikide iki yaptı, altı puan alarak, bize Vanspor’un ne kadar iyi ve güçlü bir takım olduğunu gösterdiler, kendilerini tebrik ediyoruz, teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Zeki YILMAZ’ın bir hafta çalıştırdığı takımın ruhu ve başarısını İnegölspor maçında ki 3-2 galibiyeti sırasında gördük.

En önemlisi ise Vanspor - Niğdeanadolu spor maçı hep söylediğimizin kanıtı niteliğindeydi. Gördük ki; takım defansif oyunundan uzak oynayınca, koşuyor, pres yapıyor, gol atıyor ve 4-0 önde olduğu halde motivasyonu düşmedi, enerjisi azalmadı ve asla mücadeleden vazgeçmediğini hep ileriye gol atmaya yönelik futbola yakışır bir oyuna şahit olduk.

Bakmayın 4-2'lik sonuca,

Takım 4-0 öndeyken maçın 2/3 ‘ü bitmiş ve hoca gollerin avantajını hesaplayarak orta sahadan en önemli iki oyuncu değişikliğine gitti ve bunlardan birisi sahanın yıldızlarından Ogün’ü çıkartarak, yerlerini yeni oyunculara verdi ve bu değişiklik sonucunda iki gol yedik.

Bu konuda Zeki hocayı ayrıca kutluyoruz, teknik bir deneme yaptı ve bu onun en doğal hakkıydı. Kısacası iki haftada takıma yeni bir ruh katarak, hep ileriye dönük bir taktikle, ilk kez futbolun tadını yaşadık diyebiliriz.

VANSPOR KAYBETMEDİ

Evet play-of’u kıl payı ikili averaj sistemi sonucunda aynı puana sahip Bayburtspor’a averaj farkıyla kaptırdık, üzüldük ama bu sezon büyük kazanımlar elde ettik.

En büyük kazancımız her ne kadar yönetimden istifa etse de Seyithan İZSİZ, Başkan Mehmet AVCI, As Başkan M. Akın DİNÇER, Türkmen (Diken) KAYA, Müjdat ÇELİK ve diğer yönetim kurulu üyeler gibi genç, enerjik, üreten, sahiplenici bir ruha sahip, yöneticilik sıfatı ve yeteneği olan değerli şahsiyetleri tanıdık ve kazandık. Bu tür sosyal, sportif etkinliklerinde genç, enerjik ve üretken yönetim kurulunun olması, çok önemlidir.

NELER KAZANDIK

Bu yönetim kurulunun desteğiyle Şehnas NİGAR başkanlığında kurulan kadın futbol takımı projesi, Vanspor’a gelir elde etmek için Biteksen ile yapılan protokol neticesinde piyasaya Vanspor FK Token’i projesi ile Vanspor Store projeleri yabana atılacak projeler değildir.

Bügün Vanspor – Niğdeanadolu maçı sonrasında Başkan Mehmet Avcı ile bir röportaj yapıldı. röportajda; Türkiyenin her yerinde yaşayan Vanlılara teşekkür ederek başlayan konuşmasında; Vanspor olarak büyük temeller attık, bu takım artık geriye değil hep ileri gidecek, kimseden yardım almadık Vanspor yönetim kurulu üyeleri kendi olanaklarıyla bugüne geldi, Vanspor bundan sonra ekonomik olarak hiç kimseden para istemeyecek çünkü kendi kaynaklarını oluşturdu bundan sonra bu kaynaklarıyla yürüyecek… Vanspor artık yönetim konusunda sıkıntı yaşamayacak, yönetimde görev revizyonu yaptık ama yeni olağanüstü kongresi mutlaka olacak ve yönetim kurulunda değişiklik olacak dedi.

Bunlar önemli projeler ve önemli kazanımlardır. Özellikle; Vanspor’un kendi kaynaklarını yaratarak ekonomik olarak bağımsız kalması play-of ile kıyaslanmayacak derecede anlamlı ve gurur vericidir. Biz Van’lılar olarak özendiğimiz, özlediğimiz, yıllardır hayallerimizi süsleyen yeni bir anlayışı kazandık, güven kazandık, yeniden geleceğe dönük umutlarımız yeşerdi. Ayrıca; bu yönetim Türkiyede ki bütün Van’lıları ve Van’a gönül verenlerini yeniden kazanarak Vanspor’a taraftar yaptı.

Kaybetmedik, kazanımlarımız çok daha fazladır, geleceğe umutla, heyecanla bakıyoruz. Dün ve bugün olduğu gibi geleceğin de en koyu taraftarıyız, gönlümüz sizinledir.

Ayrıca; bugün sosyal medyada bazı fırsatçıların yöneticiler hakkında farklı yorumlarını okudum, bu ve buna benzer söylemler geçmişte olduğu gibi gelecekte de Vanspor’a zarar vereceği için ciddiye alınmamalıdır diye düşünüyorum.

VanEkspres ailesi olarak;

Başta Yönetim Kurulu Üyeleri, futbolcu ve taraftarlar olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz.

(Bütün bunları yazarken Vanspor yönetim kurulundan kimseyle fazla samimiyetim yoktur, sadece edindiğim izlenim ve gördüklerimi yazmaya çalıştım.) Saygılarımla

Editör: TE Bilisim