Vanspor Kulüp Başkanı Seyithan İzsiz, 40 günlük mali tabloyu Van yerel ve ulusal basın temsilcileriyle paylaştı.

Toplantıda konuşan As Başkan Mehmet Avcı, ”23 Ağustos 2021 tarihinde yapmış olduğumuz kongremizde başkanımız Seyithan İzsiz’in o günde kürsüde yaptığı konuşmasında ifade ettiği gibi Vanspor ile ilgili yaptığımız çalışmaları, oluşan mali durumları şeffaf bir şekilde ayda bir kamuoyuna açıklayacağız” dedi.

40 GÜNDE 4 MİLYON 708 BİN TL

Van Spor Kulüp Başkanı Seyithan İzsiz ise, 40 günde 4 milyon 708 bin TL nakdi bir girdinin olduğunu belirterek, toplamda 4 milyon 141 bin TL gider olduğunu ve kasalarında 732 bin TL olduğunu altını çizdi.

İzsiz, “Futbolcularımızın ödemelerinin peşinatları ve primleri hiç aksamadan zamanında ödenmek koşuluyla yapılan ödemeler. Ayrıca bir de kasamıza baktığımızda şuan mevcutta 732 Bin TL kasada paramız var. Önümüzdeki hafta futbolcularımızın ikinci taksit ödemeleri ile prim ödemelerini gerçekleştirmek suretiyle yolumuza kaldığımız yerden devam edeceğiz” dedi. 

17 YÖNETİM KURULU ÜYESİ 3 MİLYON 570 BİN LİRA DESTEKTE BULUNDU

Şuana kadar yönetimimizde görev alan 17 arkadaşımız kulübümüze 3 milyon 570 bin lira destekte bulundu. Diğer yöneticilerimiz hala bağış yapmadı ama inşallah zaman içerisinde bu dostlarımızdan da bağış gelecek ve Vanspor’un ekonomik yapısına anlamlı bir girdi yapacaklar.

VANSPOR’A 4 KATLI BİR BİNA KAZANDIRMAK İSTİYORUZ

Vanspor için 4 katlı modern bir bina yapacaklarını kaydeden İzsiz, “Tesislerin yeniden yapımı ve onarımı için bir çalışma içindeyiz. Yönetimimizin ilk haftasında Gençlik ve Spor Bakanlığımızla yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde bir önceki dönem yönetimimizin girişimlerde bulunduğu, bizim kendilerinden 12 milyon TL civarında yeni tesisimizin yapılanması anlamında bir bütçenin taahhüdünü almış durumdayız. Dolayısıyla buradaki maksat bakanlığımızın bu ifadesi yeni bir yapının yapılması ifadesinden ziyade bir onarıma yöneliktir. Fakat biz yeni bir bina yapmak istiyoruz. Kendi tesislerimizde iki tane yeni saha ihtiyacımız var. Bildiğiniz üzere şuan iki tane antrenman sahamız var. Biri küçük diğeri büyüktür. Biz bu antrenman sahalarımızın sayısını 4’e çıkarmak istiyoruz.

VANSPOR TAM BİR KOLEJ TAKIMINA DÖNDÜ

Sezonun ilk beş haftasında emeği geçenlere teşekkür eden Başkan İzsiz, “İlk beş hafta itibariyle emeği geçen tüm arkadaşlarıma, özellikle Servet Yenitürk ağabeyime ve Teknik Direktörümüz Saffet hocamıza teşekkür ediyorum. Doğrusunu isterseniz biz takımla ilk buluştuğumuzda bir takım tedirginlikleri vardı. Ama bugün görüyoruz ki, tam bir kolej takımına dönmüş, bir aile ortamı, samimi bir kardeşlik hukukuyla bütüncül bir kadro görüyoruz” dedi.    

İZSİZ: "100 BİN FORMA BASIYORUZ" 

   Vanspor formalarının satışı konusuna değinen İzsiz, “Aynı zamanda bu görseller üzerinden bir psikolojik algı da oluşturmak gerekiyor. Bunun için de 100 bin forma hedefimiz vardı. Bunların kimisi forma niteliğinde olacaktı, kimisi günlük giyilen tişört niteliğinde olacaktı, çocuk – yetişkin şeklinde ayrım yapacaktık ve bunların tekstil ürünlerini tasarlayıp beğenilerinize sunacağız. Kendi içimizde bunların daha aktif kullanımları adına kendimiz tercihlerde bulunacağız ve bunları da imalat bölümüne vermek suretiyle yaklaşık 100 bin civarında tekstil ürünümüzü inşallah çıkarmış olacağız. Şuan tasarımlarımız yapıldı, görsellerimiz burada mevcut. Bu ürünlerin içerisinde forma, tişört, kapüşonlu tişört, kışlık ve yazlık giysiler, çocuk ve yetişkin bölümü ve bununla birlikte kulübümüzün logosunu taşıyan botlar, kramponlar gibi bir takım ürünler tasarlandı. Bunların ilk üretimlerini pazara çıkaracağımız tarih 9 Ekim’de İstanbul Esenyurt’ta il derneklerinin organize ettiği, bizim de Van derneklerimizle birlikte Vanspor’un Storunu açacağımız ve Vanspor gecesini de aynı meydanda yapacağımız, hedefinde de 20-30 bin parçayı satmak olan bir organizasyonla ayın 9’unda startını veriyoruz. Yine aynı tarihe 5 bin adet bot ve kramponu yetiştiriyoruz” ifadelerini kullandı.   

NAMAĞLUP ÜNVANINI DEVAM ETTİRMEK İSTİYORUZ

5 haftada alınan 3 galibiyet, 2 beraberliğe değinen İzsiz, “Kampa çok geç başlamamıza rağmen çok şükür şuan ilk dördün içerisindeyiz. Namağlup bir unvanımız var. İnşallah böyle devam eder. Önümüzdeki Çarşamba günü Turgutluspor ile karşılaşacağız. 10 Ekim Pazar günü sahamızda Serik Belediyespor’u ağırlayacağız. Umut ediyorum ki teknik direktörümüz Saffet hocam, teknik ekip ve futbolcu kardeşlerimizle birlikte peş peşe bize iki tane galibiyet sevinci yaşatacaklar.

İLK DEVREYİ POTANIN İÇİNDE KAPATIRSAK TAKVİYE YAPACAĞIZ

Vanspor’un sezonun ortasında potanın içinde yer alması durumunda gerekli takviyeleri yapacaklarını söyleyen İzsiz, “Tabi mutlaka takviyeler yapmamız gerekiyor. Ara dönemde de kendimizi potanın içerisinde görme ihtimalini gördüğümüz takdirde yönetimimiz bu konuda yeterince muktedirdir. Gerekli takviyeleri mutlaka irade göstereceğiz. Biz Van’ın Vanlının bir kuruşunu heba etmek istemiyoruz.

Bu sezon şehrimize anlamlı bir heyecan yaşatmak istiyoruz. Mutlaka potanın içerisinde olmak istiyoruz” diye konuştu.

Vanspor Teknik Direktörü Saffet İşler ise geçmişte bu bölgelerde futbol oynamak ve hocalık yapmak konusunda ön yargılar olduğunu, ama günümüzde bu ön yargıların ortadan kalktığını söyleyerek, yaptıkları beş maç sonucunda iyi bir noktada olduklarını, bundan sonra daha başarılı olmak adına çalışacaklarını dile getirdi.

Toplantı soru-cevap kısmıyla sona erdi.

Editör: TE Bilisim