VanHaber - Vanspor'un 90. dakikada kullandığı korner atışını, Sakaryasporlu Berk İsmail Ünsal ters bir vuruşla topu kendi kalesine attı. Ve maçı Vanspor 1-0 kazandı.

Van Atatürk Şehir Stadyumu'ndaki karşılaşma saat 14:30’da başladı. Müsabakayı Türkiye Futbol Federasyonu'ndan Hüseyin Gökberk Arslan yönetti. Arslan'ın yardımcılıklarını Arda Darcan ile Ahmet Oğuz Yılmaz üstlendi.

Vanspor kendi sahasında mutlak 3 puan için sahaya çıktı.

MAÇTAN ÖNEMLİ ANLAR

MAÇTAN DAKİKALAR

7. dakikada gelişen Sakaryaspor atağında cezaalanı içinde topla buluşan Abdulaziz’in vuruşunda top üstten auta çıktı.

11. dakikada Vanspor gole çok yaklaştı. Ceza saha sol çaprazında topla buluşan Sefa Küpeli’nin sert şutunda kaleci topu son anda kornere çeldi.

15. dakikada Vanspor önemli bir ataktan faydalanamadı. Sefa Küpeli’nin soldan ortasında Abdulkadir’in vuruşunda top yandan auta çıktı.

16. dakikada Vanspor önemli bir atak daha geliştirdi. Sefa, Sedat ve Yaser Yıldız’ın paslaşmasında karambolde kalan topu savunma uzaklaştırdı.

21. dakikada Sakaryaspor’da Abdulaziz Solmaz sarı kart gördü.

25. dakikada Vanspor gole çok yaklaştı. Zafer’in derin pasında cezaalanı içinde topla buluşan Sedat Cengiz’in vuruşunda savunmaya çarpan top üst direkten oyun alanına döndü.

26. dakikada Sakaryaspor’da sakatlanan Hasan Bilal yerini Devrim Taşkaya’ya bıraktı.

28. dakikada Vanspor Zafer Şensoy ile önemli bir ataktan faydalanamadı. Sedat Cengiz’in pasında sol çaprazda topla buluşan ve kaleciyle karşı karşıya kalan Zafer, topu kalecinin üzerine vurdu.

34. dakikada Vanspor’da Cihan Halil yerini Burhan Arman’a bıraktı.

36. dakikada Sakaryaspor’un sol kanattan geliştirdiği atakta savunma son anda araya girerek topu uzaklaştırdı.

41. dakikada Sakaryaspor’da sakatlanan Alpay Koçaklı yerini Hakan Aslantaş’a bıraktı.

İlk yarının sonuna 3 dakika uzatma eklendi.

45+2. Dakikada Sakaryaspor’un cezaalanı ön çizgisinde kazandığı serbest vuruşta topun başına geçen Muhammet Reis’in vuruşunda top üstten auta çıktı.

İlk yarı 0-0 beraberlikle sona erdi.

61. dakikada Vanspor’da Abdulkadir Özdemir yerini Oktay Aydin’e bıraktı.

69. dakikada Sakaryaspor’da Ali Özgün yerini Berk İsmail Ünsal’a bırakıken, Muhammet Reis ise yerini Caner Koca’ya bıraktı.

73. dakikada Sakaryaspor’da Çağrı Ortakaya, Vanspor’da ise Sedat Cengiz sarı kart gördü.

77. dakikada Vanspor’a Yaser Yıldız yerini Utku Şen’e bırakırken, Zafer Şensoy ise yerini Yiğit İsmail Gökoğlan’a bıraktı.

90. dakikada Vanspor 1-0 öne geçti. Vanspor’un kazandığı serbest vuruşta topun başına geçen Yiğit İsmail Gökoğlan’ın ön direğe ortasında Berk İsmail’in ters vuruşunda top filelerle buluştu ve Vanspor 1-0 öne geçti.

Editör: TE Bilisim