(İSTANBUL) Esenyurt’ta 2 kişinin hayatını kaybettiği tekel bayii cinayetine ilişkin dava karara bağlandı. Mahkeme, 4 sanığın ayrı ayrı 2 kez müebbet hapisle cezalandırılmalarına karar verdi.
Esenyurt’ta 28 Temmuz 2023’te Yunus Emre Erzen ve Batuhan Bayındır’ın hayatını kaybettiği tekel bayii cinayetine ilişkin 10 sanığın yargılandığı dava karara bağlandı. Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanıklar Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Müştekiler Solmaz Erzen, Cantürk Erzen ve başka suçtan tutuklu bulunan Mehmet Erzen ile taraf avukatları da duruşma salonunda hazır bulundu.
Savunma yapan sanık avukatları, müvekkillerinin beraatlarını talep ettiler.
Esasa ilişkin karar öncesi son sözleri sorulan sanıklar, mahkemeden beraatlarını talep ettiler.
4 sanığın ayrı ayrı 2 kez müebbet hapisle cezalandırılmasına karar verildi
Kararını açıklayan mahkeme heyeti, Tarık, Murat, Azat ve Servet Özer’in maktuller Batuhan Bayındır ve Yunus Emre Erzen’e yönelik işledikleri ‘kasten öldürme’ suçundan ayrı ayrı 2 kez müebbet hapisle cezalandırılmalarına karar verdi. Mahkeme 4 sanığın ayrıca ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan ayrı ayrı 11 yıl hapis ile cezalandırılmalarına hükmetti. Tarık ve Azat Özer’in ‘ruhsatsız silah taşıma ve bulundurma’ suçundan 1 yıl 6 ay hapisle cezalandırılmalarına da karar verildi.
Mahkeme 4 diğer sanığın ise ‘suçluyu kayırma’ suçundan ayrı ayrı 1 yıl 6 ay hapisle cezalandırılmalarına karar verdi. Mahkeme diğer sanıkların ise üzerlerine atılı suçtan beraatine karar verdi.