Balıkesir implant hızlı gelişen teknoloji en çok modern tıbbın işine kolaylaştırmıştır. Diş hekimliği de son yıllarda bundan fazlasıyla nasibini almıştır. Eksik dişler hem sağlık hem de kozmetik bakımdan problem oluşturur. Gelişmiş olan teknoloji diş hekimliğinin de işine fayda sağlamıştır. Köprü ve protez alternatif olarak implant diş tedavisini iyi yönde geliştirilmiş durumdadır.İmplant tedavisi eksik olan dişlerin tamamlanması için uygulanır.

Vidaların üzerine diş protezi yerleştirilir. İmplant tedavisinin diğer tedavilere avantajı yanında bulunan komşu dişlere herhangi bir zarar vermemesidir. Mevcut bulunan dişlerin kesilmesi yontulması gerekmez. Yerleştirilmiş olan implant diş kök görevi görür ve doğal diş gibi rahatlıkla yemek yiyebilir konuşabilir ve rahatlıkla gülebilir.

Balıkesir İmplant Tedavisi Nasıl Yapılır?

Balıkesir implant tedavisi hastaya hafif bir sedasyon uygulanarak gerçekleşir. İşlemden önce ayrıntılı muayene ve röntgen çekimi gerçekleşir. Çene kemiklerinin ve kalan dişlerin ölçüsü dikkatli bir şekilde alınır. Dental implantların yerleştirilmesi için iki seçenek bulunur. Bunlar tek aşamalı işlemde implant yerleştirildikten sonra geçici başlık yerleştirilir.

 İki aşamalı işlemde ise dental implant takıldıktan sonra üzerine diş eti ile kapatılır ve bir süre iyileşme sürece beklenir. Daha sonrasında protez başlıklar takılır. Her iki durumda da geçici bir köprü yerleştirilir ve alt çene için yaklaşık olarak 3 ay, üst üste ne için ise 6 ay iyileşme süreci verilir. Bazen de dental implantların üzerine yeni yapılan dişler hemen yerleştirilebilir. İmplant tedavisinde Dent266 sitesi sizlere gerekli bilgileri detaylı bir şekilde aktarmaktadır.

Diş Teli Uygulaması (ortodonti)

Balıkesir implant tedavisi uygulanmadan evvel dişlerde bozukluk varsa diş teli tedavisi öncelikle yapılması daha uygundur. Diş teli değişik sebeplerle dişlerinde bozukluk ve çarpıklık düzelmesi için dişlerin üzerine yerleştirilen bıraket ve bunları tutan tellerden meydana gelir. Diş teli aralıklı dişleri olanlara, dişlerinde çarpıklık olanlara, ısırma bozukluğu bulunanlara, kırık dişlere ve birbirinin üzerine binmiş dişleri olanlara uygulanan tedavi biçimidir.

Diş teli tedavisinin belli bir yaşı bulunmaz. Diş teli tedavisi yaklaşık olarak 18 ya da 24 ay arasında gerçekleşen bir tedavi sürecidir. Ciddi çene bozukluklarında bu tedavi 3 yıla kadar sarkabilir. Diş teli tedavisi olan hastalar çok yapışkan gıdalar haricinde her şeyi rahatlıkla yiyip içebilirler. Fakat ağız temizliğine çok özen gösterilmesi gerekir.

Balıkesir İmplant Tedavisi Kimlere Uygulanabilir?

Balıkesir implant tedavisi 18 yaş üzeri olan bireylerde ve yüz gelişimini tamamlanmış olan kişilere problem olmayacak şekilde uygulanır. Tedaviden evvel çene yapısının yapılacak olan implant tedavisine uygun olup olmadığı çekilen röntgen ile tespiti gerçekleşir. Şeker hastalarında tedaviden evvel hastalığı düzene girmiş olması gereklidir. Kan sulandırıcı ilaç kullananlarda tedaviden evvel ilaçlar kesilmesi gerekir. Dent266 sitesini ziyaret ederek bilgi alalbilirsiniz.

Kaynak: https://www.dent266.com/balikesir/implant_tedavisi

Formun Üstü

Formun Altı

Editör: TE Bilisim