Web sitesi sahiplerinin en çok istediği şeydir Google'de üst sıralarda çıkmak. Hiç değilse Google'de 1.sayfada olmak. Aslında çok da zor olmayan bu durum için öncelikle sektör ve domain ilişkisi önem arz ediyor.

Örneğin telefon satışı ile ilgili bir site açmayı düşünüyorsunuz. Bunun içi de alakasız bir isim buldunuz. Bunu yapmamalısınız. En başta diğer sitelerden bir adım geride kalmamak için faaliyet alanınızla ilgili bir isim bulmalısınız. Telefon satışı için "www.telefonsatisi.com" gibi bir isim uygun olacaktır. Böylece SEO'da ilk şartı yerine getirmiş oldunuz. Sadece bununla bitmiyor tabi. Sadece ilk şartı yerine getirdik.

İkinci olarak içeriğinizin özgün olması gerekiyor. Yani diğer sitelerde olmayan ifadeler yer almalı. diğer haber sitelerinde "Ali Veli öldü ve bir daha uyanmadı" ifadesi varsa, sizde de "Bir daha uyanmadı Ali Veli çok üzüldük" ifadesi yer alınca sorun olmuyordu. Ancak son yapılan güncellemeye göre bu da işe yaramıyor. Tamamen farklı konular yer almalı. Yani siz telefon sitenizde herkesin paylaşmadığı birşeyler paylaşmalısınız. Örneğin telefonu inceleyip bunu yazıya dökmelisiniz.

Sitenize sadece içerik girmekle de herşey bitmiyor. Çok özgün içeriğiniz olsa bile, sitenize girenler zorluk çekiyorsa Google'de üstlerde çıkmanız hayaldir. Sitenizin hızı iyi olmalı. En fazla 2 saniyede siteniz açılmalı. 2 saniyenin üzerinde açılan siteler yavaş sitelerdir. Kullanıcıya kolaylığı gaye edinen Google, bu durumda sizin sitenizi altlara atacaktır.

Güvenilir sitelerden link ve tanıtım yazıları almalısınız. Sizin sitenizden iyi durumda olan (DMOZ, Trust Flow, Alexa, Pagerank) sitelerden link almalısınız. Bu durumda Google, sizin sitenizin güvenilen bir site olduğunu düşünecek ve Backlinklerinizi kayda alacaktır.

Siteniz güncel olmalı. Kategorisine göre değişmekle birlikte günlük en az bir konu yüklemeli ve sitenize girenlere güncel olduğunuzu hissettirmelisiniz. Google'de kelimenizde yükselmeniz dileğiyle.

Kaynak: 46medya.com

Editör: TE Bilisim