Sanallaştırma ile kurumsal veri merkezlerinin vazgeçilmezi haline gelen linux sanal sunucu fiziksel sunucuları gölgede bırakmıştır. Fakat sanal sunucu fiziksel sunucu muadilini gereksiz hale getirmiyor. Her ikisinin de faydaları ve ideal kullanım senaryoları mevcut. Sanal sunucu ve fiziksel sunucu arasındaki farkı daha iyi anlamak için öncelik olarak her ikisinde kendi içerisinde incelemek gereklidir noktasına sunucular çalışmak için fiziksel sunuculara ihtiyaç duyar. Fakat bunlar bir web mimarisi veri tabanı ya da dosya sunucusu çalıştıran fiziksel sunuculardan daha farklıdır.

Fiziksel Sunucu

Fiziksel sonucu işlemci ana kart bellek ve IQ denetleyicilerine sahiptir. Fiziksel sunucular Linux Windows ya da başka bir işletim sistemine ve onun üzerinde çoğunlukla tek bir uygulamayı çalıştırmak amacıyla kullanılan nokta sınav sonucu ya da sanal makine fiziksel sunucunun yazılım tabanlı bir temsilidir. Sanal sunucu kurumların fiziksel donanım kaynaklarını devam eden iş yüklerini daha etkili olarak dağıtılmasına imkân verir. Bunun nedeni ise sanal sunucuların fiziksel sunucuların aksine aynı fiziksel ortamda bulunabilmesidir.

Fiziksel bir sonucu ayrılmış kaynaklara sahip tek kiracıda bir platformdur. Bir hipervizör birden çok sanal sunucu destekler ve birden çok uygulamanın aynı anda çalışmasına bununla birlikte fiziksel donanım kapasitesine kendi aralarında paylaşmasına izin verir. Donanım kaynaklarının daha etkili bir şekilde dağıtmana ek olarak kurumsal sanal sunucular işletmelere pek çok açıdan avantaj sunar. Örnek vermek gerekirse sanal sunucuların yönetimi genel olarak daha kolaydır.

Eselax İnternet Hizmetleri firması aracılığı ile güvenli ve kaliteli Linux sanal sunucu hizmeti alabilirsiniz.

Editör: TE Bilisim