Günümüzde yoğun olarak kullanımının arttığını bildiğimiz mikrogizlikameralar artık hayatımızın her alanında bizimle beraber. Ev ve ofis gibi yerlerde biz farkında olmasak da bizimle aynı ortamda olabilir. Mikrogizlikameraların en spesifik özelliği kalem ve gözlük gibi kişisel eşyalarımıza saklanarak HD kalite ve daha üstü kalitede çekimler yapmamıza olanak sağlamasıdır. Yazımızın devamında da değineceğimiz casus kamera çeşidine yakından bakılabilir.

Mikrogizlikamera Çeşitleri

Mikrogizlikameraların kullanımının artmasıyla birlikte çeşitlerinin de bununla paralel olarak arttığını söylemek mümkündür. Çeşitlerinin içinde en dikkat çekeni casus kameralar bu işi profesyonel olarak yapanların bir numaralı tercihlerinden biridir.

İkinci en çok kullanılan tercihler arasında ise böcek kamera çeşidi bizi karşılamakta. Bunun ilk çeşitteki mikrogizlikameramızdan ayıran en büyük farkı ise gece görüş imkanıyla gece net çekim yapabilmesidir.

Uzaktan Kontrol

Böcek kameraların emsallerinden bir diğer göze çarpan farkı ise uzaktan kontrol ile kontrol edebilmemize olanak sağlamasıdır. Ev ve iş yeri güvenliği gibi hususlarda uzaktan kontrol fonksiyonlu böcek kameraların bize gerçekten iyi iş çıkardığını söylemek mümkün görünmekte.

Mikrogizlikamera Fiyatları

Dünya çaplı ve Türkiye çaplı olarak fiyat durumuna baktığımızda casus kamer fiyatları birbirinden biraz farklı aşikâr. Türkiye fiyatlandırmasına baktığımızda kalem mikrogizlikameraların başlangıç fiyatları 300TL civarıdır. Kol saati veya ev aksesuarları kategorisindeki mikrogizlikamera fiyatları ise yaklaşık olarak 600TL ile başlamaktadır. Son olarak ise böcek kamera çeşitlerindeki fiyatlandırmalar 200TL civarlarında bulunabilmekte.

Bu fiyatların tamamen ürün kalitesine göre değişmekte olduğunu ve bu fiyatların başlangıç olduğunu belirtmekte önem var.

Editör: TE Bilisim