Parmak İzi Okuyucuları Hakkında

İş hayatında ve insan giriş çıkışının yoğun olarak yaşandığı alanlarda güvenlik sistemlerinin kapsamlı çalışması ve çok aşamalı olması, güvenlik sistemlerinin zafiyetlerini ortadan kaldırmak adına oldukça önemli bir durumdur. Bu amaçla geliştirilmiş olan parmak izi okuyucusistemleri sayesinde, kapı dedektörü gibi ağır ve hantal güvenlik sistemlerinin, mobil uygulamalar ile birleştirilmesi ve güvenlik önlemlerinin en üst düzeye çıkartılması sağlanmaktadır. Bu durum, özellikle yapılan çalışmaların gizliliğinin korunması açısından yüksek güvenlik önlemlerinin zorunlu olduğu kurumlar açısından hayati önem taşımaktadır.

Okuyucu sistemlerini geniş bir alanda kullanmak isteyen kurum ya da firmalar açısından, doğal olarak maliyet hesaplamaları da oldukça önemli bir yer işgal etmektedir. Parmak izi okuyucu fiyatlarıkonusunda hesaplama yapmak isteyen bir kurumun öncelikle yapısal özellikler ve firma özellikleri gibi etmenlerin, fiyatlar üzerinde etkili olduğunun unutulmamasıdır.

Firma özelliklerinin, fiyatlar üzerinde ki etkisini ele almak istersek; ürün kalitesi, teknik servis imkânlarının yoğunluğu, yedek parça tedarik konusunda kolaylık ve firma satış politikası gibi etmenlerin ana başlıkları oluşturduğunu görmekteyiz. Özellikle teknik servis ve yedek parça ulaşımı gibi konular, satın alma işlemlerinden sonra önemli avantajlar sunmakta ve cihazların kendi fiyatlarını tolore edebilmek adına avantaj sunmaktadır.

Teknik ve yapısal özellikler ise parmak iziokuyucu fiyatıüzerinde asıl farkların ortaya çıkmasına neden olmaktadır. Örneğin bir okuyucunun ekran kalitesi, parmak izi okuma konusunda daha kapsamlı bir işlem yapabilmeye olanak tanımaktadır. Ya da cihazın hafıza kapasitesi, fiyatlar üzerinde oldukça önemli farkların ortaya çıkmasına neden olabilmektedir. 500 kişi ile 20.000 kişi arasında değişen hafıza kapasiteleri, bu cihazların alımında dikkat edilmesi gereken hususlardandır. Bunun yanında çözünürlük kalitesi de fiyatlar üzerinde etkili olabilmektedir. Unutulmaması gereken nokta ise, okuyucunun fiyatından ziyade, kullanılacak alanda güvenliğe ne gibi çözümler sunacağı ve ihtiyacı karşılayıp karşılamayacağı hususlarıdır.

Günümüz teknolojisi artık her yerde. Bugün güvenlik sistemlerin baş döndüren bir hızla gelişmesinden kilit sistemleri de nasibini fazlası ile almaktadır. Artık sıradan mekanik kilit sistemlerinin yerini özel, teknolojik ve kolay kullanımlı güvenli kilitler almıştır. Firmamızın her alanda yaptığı özel çalışmalar ile tüm alanlarda güvenli ve hızlı bir şekilde hizmet verdiği sistemlerden birisi de otel kilit sistemiolarak adlandırılan özel, kullanışlı ve güvenli sistemler başta gelmektedir. Her alanda gelişen teknolojileri çok yakından takip eden firmamız arge ekipleri ile yaptığı araştırmalar sonucunda en etkin ve kullanımı en kolay olan otel kilit sistemikullanımlarını siz değerli müşterilerine sunmaktadır.

Her geçen gün yaygınlaşan bu sistemler sayesinde artık klasik ve mekanik kilit sistemlerinin yerini tüm mekanlarda bu kilitler almaktadır. Hem güvenliği en yüksek hem de maliyeti çok düşük olan sistemeler otel ve benzeri toplu kullanım alanlarında yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Yaşam alanlarımızı en güvenli alanlar olarak belirlemek üzere yaptığımız çalışmalar bizi son teknoloji ürünleri geliştirme yönünde ilerletmiş ve bugün gelinen noktada otomatik kapı kilidi ve daha birçok kilit ve güvenlik sisteminde en üst noktaya ulaştırmıştır. İnsanlar için daha güvenli ve kolay kullanımlı ürünler sunmayı hedef olarak alan firmamız çevre ile uyumlu, sağlam ve hızlı hizmet anlayışı ile birçok firmanın tercih sebebi olmaktadır. Sizlere de uygun çözümler sunabilmek için sitemizde ürünlerimizi incelemenizi öneririz.

Parmak izi bilindiği gibi her insanda farklıdır. Hatta uzun araştırmalar sonucu tek yumurta ikizlerinin bile parmak izlerinin farklı olduğu ortaya konulmuştur. Bu durum parmak izini olağanüstü güvenlikli bir nesne haline getirmektedir. Bu amaçla güvenliğin oldukça önemli noktalarda bu sistem kullanılmaktadır. Bunun yanında kişilerin oldukça yoğun olduğu noktalarda da parmak izi okuyucu sistemler kullanılmaktadır. Bu okuyucuların tercih edilmesinin bir başka nedeni ise fiyatlarıdır. Çünkü bu sistemler diğer güvenlik yöntemlerine göre oldukça ekonomiktir. Örnek vermek gerekirse işçilerinizin giriş çıkışlarını tespit etmek için bir sistem üzerinde çalışırken kamera sistemini kullanmak isterseniz özellikli bir kameraya 1.500 – 2.000 TL arasında bir ücret ödemeniz gerekecektir. Üstelik bu ücret yalnızca bir kameraya aittir. Bunun yanında kuracağınız bir okuma sistemi yaklaşık olarak bir kamera fiyatına karşılık gelecektir. Bu yüzden birçok noktada bu sistemler kullanılmaktadır. Bunun yanında parmak izinin taklit edilememesi bu sistemleri farklı bir noktaya taşımaktadır. Ancak bu sistemlerin tercih edilmesinde en büyük etken parmak izi okuyucu fiyatları olarak gösterilmektedir.

Parmak izinin birçok özelliği bulunduğu için sistemin okuması oldukça kolaylaşmaktadır. Ancak öncelik olarak okunacak parmak izinin sistem üzerinde kayıtlı olması gerekir. Eğer parmak izi sisteme kayıt edilmezse kişiyi tanımlayamayacaktır. İşte bu yüzden bu ürünlerin kullanılması öncesinde bütün çalışanların sisteme kayıt edilmesi gerekmektedir. Parmak izi sistemleri günümüzde gelişerek çalışmalarına devam etmektedir. İlerleyen zamanlarda parmak iziyle birlikte farklı noktaları ölçen cihazlar da gelişecektir. Bununla birlikte parmak izli kapı kilidi oldukça düşük olduğu için ilerleyen zamanlarda birçok noktada bu sistemlerin kullanılacağı ön görülmektedir. Eğer siz de herhangi bir noktada çalışanlarınızın veya farklı kişilerin giriş ve çıkışlarını kontrol altında tutmak istiyorsanız bu sistemlerden birini edinebilirsiniz.

Editör: TE Bilisim