Akıllı telefona sahipseniz mutlaka Whatsapp kullanıyorsunuzdur. Mobil cihazlar sayesinde sosyal mesajlaşma günün her saatine yayılabilir. Whatsapp deneyimini daha üst seviyelere çıkartmak isteyenler ise bunu Whatsapp APK kullanarak yapar. Whatsapp APK ile uygulamayı bilgisayarlar indirmek mümkün olur. Böylece bilgisayardan istediğiniz her yerde Whatsapp erişimine sahip olabilirsiniz. Whatsapp APK seçenekleri ile de Whatsapp grupları ile sohbet edebilirsiniz.

Whatsapp kullanıcıları Whatsapp indir işlemini APK yolu ile yaparak daha rahat bir mesajlaşma olanağına sahip olabilir. Ancak bu durumda kullanıcılar Whatsapp APK güvenli midir sorusuna yanıt arar. APK olarak uygulamayı kullanma konusunda siz de tereddüt yaşıyorsanız uygulamanın güvenlik açıklarını ve sunduğu gizlilik ayarlarını gözden geçirebilirsiniz.

Whatsapp ile Whatsapp APK Farkı

Whatsapp ile Whatsapp APK uygulamaları arasında basit bile olsa birtakım farklar bulunur. Mesela,

  • Whatsapp uygulaması Play Store ya da App Store gibi uygulama mağazalarından indirilir. Whatsapp AKP ise resmi bir uygulama özelliği kazanmadığı için internet siteleri aracılığı ile indirilir.
  • Whatsapp uygulamaları direk kaynaklardan kullanıcılara sunulur.  Whatsapp A PK uygulamaları ise daha eski ve uzun kaynaklara sahiptir. Bu d urum güvenlikte açıklara neden olabilir.
  • Whatsapp uygulaması düzenli olarak gelen güncellemeleri kullanıcılarına sunar. Kullanıcılar diledikleri zaman güncellemeleri yaparak uygulamayı kullanmaya devam edebilir. Ancak Whatsapp APK uygulaması güncellemelere açık değildir. Uygulama kullanıldığı sürece kullanıcılar güncellemeleri yapamaz.

Whatsapp APK Güvenlik Açıklarına Sahip Olabilir

Whatsapp uygulaması sürekli olarak geliştiricileri tarafından güvenlik kontrolünde tutulur. Olası bir virüs ya da tehdit içeren durumda geliştiricilerin güvenlik sistemleri hemen devreye girer. Uygulamalar en yeni güvenlik tehditlerine karşı güncellemeler ile ayakta durur. Olası riskler ve tehditler güncellemeler ile uygulamalara kazandırılır. Klasik Whatsapp uygulaması bu anlamda bütün güncellemesi saniyeler içerisinde kullanıcılara seçenek olarak sunar. Kullanıcılar dolayısı ile her türlü güvenlik riskine karşı koruma altında olur. Ancak Whatsapp APK seçenekleri olası tehdit durumunda sistemsel korumaya geçemez. Bu uygulama da Whatsapp Aero, Whatsapp Plus ve Whatsapp Plus gibi üçüncü düzey uygulamalar arasında yer alır. Anlık olarak kullanıcıların bilgilerinin karşı tarafa sızdırılması ihtimali doğar. Hali hazırda herhangi bir güncellemenin yapılmaması da uygulamanın tehditlere karşı zamanla daha fazla açık hale gelmesini sağlar.

İndirmek için whatsappindir.net sitesini ziyaret edebilirsiniz

Editör: TE Bilisim