Çatak Halk Eğitimi Merkezi kursiyerlerinin el emeği göz nuru ürünlerinden oluşan sergiye Çatak Kaymakamı Mehmet Erdem Akbulut, Van İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Nuran Altan Göl, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Sancaklı AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Ardan Kuncu tarafından kurdale kesme töreni ile açılan sergide ahşap oymacılığından tel kırmaya, el örgülerinden yağlı boya tablolara kadar yüzlerce ürün bulunuyor.

Çatak 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkında kurulan serginin açılışına Çatak Kaymakamı Mehmet Erdem Akbulut Eşi Burcu Akbulut, Hakim İrem Öztürk, İl Milli Eğitim Müdür yardımcısı  Nuran Altan Göl , İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Sancaklı, AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Ardan Kuncu, kurum amirleri ve siyasi parti temsilcileri katıldı. 

Açılış kurdelesinin kesiminin ardından “Standarı dolaşıp ürünler hakkında usta öğreticiler ve öğrencilerden bilgi alıp kursiyerleri tebrik eden Kaymakam Akbulut yaptığı açıklamada;
“Çok güzel bir sergi olmuş. Her şey el emeği göz nuru. Hocalarımız ve öğrencileri tarafından birbirinden güzel eserler ortaya konulmuş. Bir çok sergi gerçekleştirdik ama tüm samimiyetimle belirteyim Halk Eğitim Müdürlüğümüzde çok yararlı kurslar açılmış. Bunlardan bazıları öğrencilerimizi Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu ve Polis Meslek Yüksek Okulu sınav parkurlarına hazırlık BESYO kursu, engelli vatandaşlarımız ile kolayca doğru iletişim sağlamak için işaret dili kursu, Milli sporcu yetiştirmek için rafting kursu, ömrünü tamamlamış ceviz ağaçlarından ahşap oymacılığı kursu gibi sıralamakla bitmeyecek onlarca yararlı kurslarımız var. Pandemi sürecine rağmen Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğümüz sürekli çalıştı. Covid-19 salgınından korunmamız için sürekli maske üretimi yaptılar. Bu sebeple Çatak Halk Eğitimi Merkezimize ve Aile Destek Eğitim Merkezine emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum..” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim