VanHaber - Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık Jandarma için yapılacak olan 72 daireli ve komutan konutu ile çevre düzenlemesi inşaatının temel açma törenine katıldı.

Birçok önemli projeye imza atan Öz Kara Mühendislik Anonim şirketi bu defada Hakkâri’de önemli bir projeyi hayata geçiriyor. Bulak Mahallesi Pagan Caddesi üzerinde İl Jandarma Komutanlığı için yapılacak olan 72 daireli ve komutan konutu ile çevre düzenlemesi açılış töreninden konuşan Hakkâri Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, kentte her alanda projelerin hayata geçirilmeye devam ettiğini söyledi.

Kamu çalışanlarının konut ihtiyaçlarının giderilmesine yönelik de çalışmaların sürdüğünü belirten Akbıyık, "Hakkari tarihinin en yüksek yatırımlarını, hizmetlerini alıyor. Bu hizmetlerin yapılmasında Sayın Cumhurbaşkanımızın Hakkari'ye tanıdığı pozitif ayrımcılığın büyük etkisi var.

Sayın bakanlarımızın Hakkari'de yapılan bu yatırımlara öncelik tanıması bizlere şevk oluyor, moral veriyor." diye konuştu.  Kent merkezinde 401 yeni konutun yapıldığını ve 296 yeni konutun da ihalesi yapıldığını ifade eden Akbıyık, şunları aktardı: "Şu anda burada jandarmanın 72 daireli lojman ve komutan konutunun temelini atacağız. Yüksekova'da 700 polis lojmanımızın yapımı devam ediyor.

Kent merkezinde Hakkari belediyesi olarak geçtiğimiz yıl 22 kilometre asfalt yaptık, 26 araç aldık. Hakkari halkının daha yaşanabilir, daha güzel şartlarda huzur ve güven içinde yaşaması için devletimiz tüm imkanlarıyla, tüm birimleriyle elinden gelen gayreti gösteriyor. Belediye olarak 2020-2023 Değişim ve Dönüşüm programımız var. Bu çerçevede 15 kilometre daha asfalt yapacağız, 3 caddenin giydirmesini yapacağız. Hakkarimize hayırlı, uğurlu olsun."

 Konuşmanın ardından duanın yapılması ve kurban kesilmesiyle konutların temeli atıldı.

  Yapılan çalışma hakkında bilgi veren Öz Kara Mühendislik Anonim Şirketi Firma yetkilisi Özcan Kara ise inşaat çalışması hakkından teknik bilgileri paylaştı. Öz Kara, İl Jandarma Komutanlığına bağlı 72 daireli Lojman ile Komutan Konutu ve çevre düzenlemesi işini bugün temeli attıklarını söyledi. 

Normalden işin 13.02.2023 teslim etmeleri gerektiğini fakat kendilerinin 30.11.2021 tarihinde teslim etmek için yoğun çaba sarf edeceklerini iletti. Özcan KARA konuşmasının devamında şunları kaydetti.  ‘’Hakkâri’ye değer katacak olan projemiz toplam arsa alanı 10.430 metrekaredir. Projemiz A Blok, B Blok ve C Blok olmak üzere 3 bloktan oluşmakta ve kendi içinde bağımsız alana sahip iki katlı komutan evinden oluşmaktadır. Toplam İnşaat alanı 12,618 metrekaredir. Her blok altında kapalı otopark alanı bulunmaktadır. Blokların her biri 24 adet daireden oluşmaktadır.

Daireler 126 metrekare net alana sahiptir. Her blokta 2 ayrı asansör mevcuttur. Arazi üzerinde yapılacak olan peyzaj alan 8,580 metrekaredir. Bu peyzaj alanına 403 adet çeşitli ağaç ve bitki ekimi yapılacak. Hakkâri’ye bu değerli projeyi kazandırdığı için başta Sayın Valimiz İdris Akbıyık’a ve bu proje katkısı olan bütün kurum ve kuruluşlara teşekkür eder projenin vatana millete hayırlı olmasını dilerim" dedi.

 Temel Atma törenine ,Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Tevfik Kumbasar, Cumhuriyet Başsavcısı İsmet Çınar, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ahmet Kavukçu, İl Emniyet Müdürü Salavat Mete Pınar, Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş, Dağ ve Komando Tugay Komutan Vekili Albay Kemal Kahraman katıldı. 

Editör: TE Bilisim